3 gode grunde til, hvorfor du bør få en VPN

Internettet bliver brugt til alverdens ting i dag, og det er næsten umuligt at have en normal dag uden at komme forbi sociale medier, netbank eller online nyhedsmedier. Med den øgede brug af internettet, er det også blevet mere usikkert, da flere og flere oplever hackerangreb. Den risiko kan du mindske med en VPN. Men hvad er det, og hvilke grunde er der ellers til, at du bør få det? 

Det bliver mere og mere almindeligt at benytte sig af en VPN. Men, hvis du fortsat ikke er helt sikker på, hvorfor du skal bruge det, eller om du skal, får du her nogle gode grunde til det. 

Hvad er en VPN? 

Kort fortalt er en VPN en beskyttelse af din computer og dets internetadgang (eller mobil og tablet for den sags skyld). En VPN krypterer din internetforbindelse og gør det derfor muligt for dig at browse på internettet helt anonymt. Den beskytter dig derfor imod, at hackere stjæler dine personlige oplysninger såsom brugernavne og adgangskoder. 

Du beskytter dine data med VPN 

Når du benytter dig af en VPN, bliver din internetforbindelse så at sige “usynlig”. Det betyder, at den ikke kan overvåges af andre, uanset hvor i verden du logger dig på. Vil du derfor ikke have, at din aktivitet skal kunne spores, giver det god mening for dig at se nærmere på at få en VPN. 

Du kan bruge åbne netværk sikkert 

Du har måske før hørt om, at man ikke skal logge på sin netbank eller andre vigtige sider, når man benytter sig af et åbent netværk på biblioteker, caféer, museer og lignende steder. Dette er også korrekt, da man ikke ved, om der sidder nogen og lurer med og overvåger internetaktiviteten på dem, der logger på. 

Har du en VPN-forbindelse, vil du sikkert kunne logge på disse åbne netværk, da du med forbindelsen har anonym og krypteret færden på internettet. Det gør det mere eller mindre umuligt for en hacker at registrere de data, som du indtaster, hvilket kan være kodeord og brugernavne. Du behøver derfor ikke frygte, at du senere på dagen bliver hacket. 

Du kan få adgang til udenlandske tjenester 

Mange vælger at få en VPN for at kunne tilgå udenlandske tjenester eller de samme former for tjenester herhjemme bare meget billigere. Dette gælder for eksempel Spotify, som er meget billigere i mange andre lande, Netflix, der har et bedre udvalg i USA, HBO, der også har bedre udvalg i USA samt mange andre tjenester, som enten ikke kan tilgås fra Danmark eller er langt dyrere. 

Er du i udlandet, vil du også kunne benytte en VPN til at tilgå danske tjenester, som du har svært ved at undvære. Det kan være alt lige fra TV2 Play og DR til ViaPlay og HBO Nordic. Her skal du dog være opmærksom på at vælge en god og forholdsvis ny VPN, da de store streamingtjenester er meget opmærksomme på VPN og derfor er i stand til at blokere for mange af dem. 

Rate this post