Den ultimative guide til mobilt bredbånd. Alt du skal vide!

I mange år så har danskerne haft mulighed for at forbinde sig til en bredbånds internet forbindelse i deres eget hjem, enten ved rent faktisk at sætte et kabel i deres computer eller telefonens Jack stik, eller ved at bruge en trådløs forbindelse. Til de personer som gerne vil have adgang til internettet mens de er ude på farten eller ikke har et almindeligt Wifi tilgængeligt i nærheden, så er et mobilt bredbånd også til gængeligt. Men hvad er mobilt bredbånd endeligt og hvordan brugere du det?

Mobilt bredbånd priser og tilbud

Hvis du gerne vil have mobilt bredbånd, så har vi her fundet den udbyder med de bedste priser og tilbud på mobilt bredbånd. Den pris du ser nedenfor er altid opdateret, da vi hver dag indhenter nye tilbud helt automatisk fra de forskellige internet udbydere som levere det mobile internet. Du skal blot klikke på det tilbud af mobilt bredbånd og den pris du syntes syntes er mest attraktiv og så vil du blive vist over den pris du har valgt.

Mobilt bredbånd priser og tilbud varirer ikke af hvor du bor som almindeligt bredbånd, så du er garanterede at du kan få de viste tilbud nedenfor.

Hvad er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd er en trådløs teknologi som tillader dig at forbinde en mobil bredbåndsenhed såsom din smartphone eller tablet til en bredbåndsforbindelse helt trådløst igennem det mobile netværk og sender dataen igennem 4G og 3G services, lige præcist som det internet som du får på din smartphone. Det fungerer på mange måder, præcist som du er vand til med dit almindelige bredbånd i dag.

Mange nye enheder som også inkludere mange bærbare computere er nu også blevet udstyret med teknologien som er indbygget i dem og til dem som ikke kan gøre det, så er det muligt at bruge et lille apparat indsættes i computerens USB. Det apparat som man indsætter i USB ‘en er en mobilt bredbånds dongle. Der findes også andre måder at give en enhed mobilt bredbånd som inkludere datakort eller simkort som indsættes direkte i enheden. Der findes også bærbare routere som fungere som en helt almindelig router og som kan forbinde op imod 30 enheder på én gang.

Med mobilt bredbånd er der dog også den forskel, at du på en almindelig bredbåndsforbindelse kan bruge alt det internet du har lyst til. Med mobilt bredbånd så er der en begrænsning, men du kan dog som regel altid vælge en større pakke hvis du kommer i nød med mangel på data.

Mobilt bredbånd kommer i form af:

  • En doungle: En lille tommelfinger størrelse gadget som kan sættes i en USB på din computer og forbinde den til internettet.
  • Et personligt Wi-Fi apparat: Også bedre kendt som en MI-FI router eller et transportabelt hotspot, som er en lille gadget som du kan have med i lommen og fungere lidt som en mini router. Tænd den og den vil forbinde til 4G eller 3G forbindelsen og sende Wi-Fi ud som du kan forbinde dig på med din computer, tablet eller telefon mens du er på farten.
  • Wi-Fi i bilen: Et specielt Wi-Fi apparat som er designet til at sætte i bilen. Perfekt til at steame musik på din telefon på en lang rejse eller til en tablet til børnene på bagsædet.
  • Datakort, Simkort – Disse fungere præcist som Simkort til din mobil telefon, pånær at de kun indeholder data og derfor ikke kan bruge til opkald eller smser. Sæt dette simkort i pladsen som er i tabletten eller ipadden og så er den online.

Den primære årsag til at folk bruger mobilt bredbånd er at det er transportabelt som også betyder at du kan medbringe den overalt hvor du bevæger dig hen, hvilket er praktisk for mange som er på farten eller ikke har adgang til almindeligt fast bredbånd. Så længe du har et 4G eller 3G signal, så kan du bruge internettet. For de forbrugere som ikke bruger internettet særligt meget og kun bruger det til eksempelvis at surfe på nettet og e-mails eller lignende, så kan det endda være billigere end en almindelig bredbånds- eller fiberforbindelse, da du derfor også bruger mindre data.

Det er dog ikke perfekt. Sammenlignet med en fast forbindelse igennem kabler, så har de i mange tilfælde en smule mere forsinkelse, begrænsning på dataforbrug og til tider er forbindelsen også langsommere indenfor hvis der eksempelvis er godt isoleret som det mobile bredbånds internet forbindelse skal igennem.

Hvorfor skal jeg få mobilt bredbånd?

  • For at komme online når du er på farten. Mobilt bredbånd er brugbart som et supplement til din primære bredbånds- eller fiberforbindelse derhjemme, hvis du ofte arbejder på cafeer, streamer musik i bilen eller gerne vil bruge internet mens du rejser. Der er også mange pendlere som vælger at bruge mobilt bredbånd hvis de bruger mange timer under transport hver dag.
  • Som et alternativ til fast bredbånd eller fibernet. Hvis bredbånds- og fibermulighederne i dit område simpelthen ikke er gode nok, men mobilsignalet er okay, så er mobilt bredbånd en god løsning.
  • Til midlertidigt bredbånd. Den gode ting med et mobilt bredbånd er at det er virkeligt let at få i gang, efter som du bare skal sætte det til og så virker det. Alt du skal gøre er at få et simkort, sætte det i en enhed og tænde. Det gør det ideelt hvis du har internetproblemer derhjemme eller hvis du lige er flyttet og ikke har fået en fast internetforbindelse endnu og derfor skal have en midlertidig løsning i et par uger.

Her kan du købe mobilt bredbånd

Der findes utroligt mange danske udbydere som sælger mobilt bredbånd i dag og derfor kan det godt virke indviklet at finde lige præcist den udbyder som du skal købe mobilt bredbånd fra.

Men det er rent faktisk meget simpelt, da stort set alt mobilt bredbånd minder om hinanden. Det der adskiller mobilt bredbånd er ganske enkelt hvor meget data du får i pakkerne, hvad prisen er og hvor god dækning de har i dit område. Du kan på mit-bredbaand.dk hurtigt finde et overblik over hvilke mobile bredbånd du skal bruge.

Det er vigtigt at du vælger det rette indhold af data i din datapakke, som passer lige præcist til dit behov, så hvis du eksempelvis har et stort behov for data, så skal du have en stor datapakke, mens du med et lille behov i husstanden kan nøjes med en mindre pakke.

Nedenfor kan du se en beskrivelse af alle de forskellige danske udbydere. Du kan her på mit-bredbaand.dk få en oversigt over de forskellige abonnementer og pakker og derved lettere vælge hvilket der er det rette for dig.

Mobilt bredbånd 3

3 giver dig mulighed for at lave en anden type mobilt bredbånd hvor du kan samle alle dine mobil abonnementer sammen med et mobilt bredbånd og så dele fra en fælles datapakke som er kendt som ’’3deling’’. Når du vælger 3, så kan du dele dit data fra det mobile bredbånd med din mobil telefon så du slipper for at betale en formue for at have begge dele, men kan nøjes med en samlet løsning. Hvis du opbruger din datapakke i en måned, så kan du også købe ekstra data billigt.

Mobilt bredbånd Telenor

Telenor er en af de største danske teleudbydere og her har du mulighed for at købe flere forskellige mobile bredbånds pakker med forskellige mængder data. Hvis du løber tør for data med dit mobile bredbånd i en enkelt måned hos Telenor, så kan du tilkøbe ekstra data i den måned. Mobilt bredbånd fra Telenor giver dig også mængderabat hvis du har flere produkter hos dem udover mobilt bredbånd.

Mobilt bredbånd Telia

Telia er også en af landets største udbydere af mobilt bredbånd og har også flere forskellige datapakker hvor du kan købe helt små datapakker men også købe mobilt bredbånd til hele familien. Opbruger du din data hos Telia så bliver hastigheden sat ned medmindre du vælger at tilkøbe ekstra data til den måned hvor du er løbet tør og hvis jo mere du har samlet hos Telia jo flere ekstra services kan du få med rabat såsom Spotify, HBO Nordic, Office 365 og meget mere.

Mobilt bredbånd TDC

TDC er også en af de største udbydere indenfor mobilt bredbånd og her kan du også vælge imellem de helt store pakker og helt ned til hvis du kun skal bruge data engang imellem og derfor ikke har et særligt stort forbrug. Her kan du også samle dine abonnementer og få rabat jo mere du har hos dem.

Mobilt bredbånd Yousee

Yousee er det nye TDC til privatpersoner. Yousee er den udbyder som har den største datapakke hvor du kan få fra 15 GB data og helt op til 1000GB data som kan dække stort set alle familier i Danmarks og deres behov. Her får du også en gratis låneantenne/router med som er den nyeste på markedet så du virkeligt kan få en hurtig forbindelse i hjemmet, sommerhuset eller hvor du skal bruge dit mobile bredbånd. Du kan med yousee også samle dit mobile bredbånd med andre produkter og få yderligere rabat.

Mobilt bredbånd Fullrate

Fullrate har som den eneste udbyder et mobilt bredbånd som hedder mobilt bredbånd flex, hvor du kun betaler for det data du bruger. Det betyder at du kun betaler for den data du rent faktisk bruger og derfor har det mindste abonnement som du har brug for. Men du kan også vælge fra mellem 10 og 500GB og de opdatere løbende deres abonnementer, så de hele tiden har de nyeste mobile bredbånds pakker. Med Fullrate så får du også en gratis lånerouter, så du ikke skal til at købe en selv.

Mobilt bredbånd CBB

CBB er et lavprisselskab som også tilbyder billigt mobilt bredbånd. Du kan hos CBB købe mobile bredbåndsabonnementer som passer til enkeltpersoner eller hele familien som har et stort behov for data. Hvis du køber mobilt bredbånd fra CBB og også har et mobilabonnement hos dem, så får du en ekstra rabat automatisk tilført dit mobile bredbånd.

Mobilt bredbånd Call me

Call me tilbyder også en masse mobile bredbåndsmuligheder, så du altid kan finde en mobil bredbåndspakke som passer til dit behov. Call me er kendt for at have nogle yderst konkurrencedygtige priser og derudover så er deres mobile bredbånd også uden binding. Call me bruger Telias netværk som er et af Danmarks største og derfor er du også altid sikret et netværk som konstant er under udbygning og optimering.

Mobilt bredbånd Telmore

Telmore er meget kendt for deres mobile bredbånd og de har også mulighed for at vælge pakker til dig på farten eller til hele familien derhjemme, så du altid kan finde en pakke der er beregnet til dig. Med Telmore kan du også få Mobilt bredbånd inkluderet med Telmore Play som inkludere en masse ekstra tjenester såsom HBO Nordic, tv2 play, Telmore musik og mange flere.

Hvordan er dækningen med mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd bruger frekvenserne som vi bedst kender fra 3G og 4G som også er kendt som mobilnetværket. Det giver dig adgang til internettet uanset hvor du befinder dig. I teorien så skulle dækningen være kanon i hele landet, særligt på 3G, men rent praktisk så er der nogle steder som ikke er optimalt dækket. Så der er stadig et par steder i landet hvor mobilt bredbånd ikke fungere helt perfekt endnu med hverken 3G eller 4G netværket. Men der findes services hvor du kan skrive dit postnummer og adresse ind og se hvilken udbyder der har det bedste netværk hvor du bor. Du kan dog forvente at dækningen på mobilt bredbånd lige netop der hvor du bor hele tiden vil blive forbedret, så du bør holde øje med dækningskortet hvis du vil finde den udbyder som har den bedste mobile bredbåndsforbindelse hos dig.

Du kan tjekke din mobile bredbåndsforbindelse og hastighed her.

Hvordan vælger du det bedste mobile bredbånd?

Når du skal vælge mobilt bredbånd så bør du tænke over de nedstående ting inden du vælger, så du kan finde den bedste pris og det bedste mobile bredbånd til dine behov. Du bør altid undersøge mulighederne inden du køber, for at du kan vælge det bedste mobile bredbånd.  

Hvor skal du bruge det?

Inden du vælger et mobilt bredbånd, så tjek altid din dækning her. Du vil ikke risikere at du får din nye gadget derhjemme blot for at finde ud af at du ikke har noget signal.

Hvad skal du bruge det til?

Forskellige typer mobile bredbånds gadgets bliver brugt til forskellige formål, så dette er meget vigtigt.

Hvis du vil have et alternativ til den faste kabel bredbånds og fiberforbindelse i dit hjem som eksempel, så tjek nogle af de routere ud som de forskellige udbydere har. Til en bærbar eller tablet så brug en doungel eller en bærbar Wi-fi router. Hvis du bare vil have et mobilt bredbånd til din ipad eller tablet, så skal du kun bruge et datakort også kendt som et simkort.

Hvor lang tid skal bindingen være?

Er du helt sikker på at du skal bruge dit mobile bredbånd hver eneste måned? Hvis du er det, så kan du med fordel vælge at få routere og dongels med billigt eller gratis hos de forskellige udbydere hvis du bliver bundet i en periode som ofte lyder på 6 måneder. Det er dog forskelligt fra udbyder til udbyder hvad bindingen er og hvis du kun skal bruge det mobile bredbånd i en enkelt måned, så er det en fordel at vælge en løsning uden binding eller maksimalt 30 dage.

Hvor meget data skal du bruge?

Mobilt bredbånd har som regel en bestemt begrænsning på forbruget som kan gå fra alt imellem 500 MB om måneden og op til 300GB.  Men de højere begrænsninger har også en tendens til at koste mere, så det er ikke altid fornuftigt at vælge de mobile bredbånd med mest data, hvis du næsten ikke bruger dit mobile bredbånd. Så hvis du ikke helt ved hvor meget data du skal bruge, så kan du med fordel købe et mobilt bredbånd i 30 dage og teste det af og så kan du senere opgradere det til mere data hvis det viser sig at være for lidt.

3 tilbyder mobilt bredbånd inkl. gratis router. Se deres nyeste tilbud ved at klikke her

Fordele og ulemper ved mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd har ikke eksisteret i lige så mange år som eksempelvis det velkendte bredbånd, men det har dog på de få år hurtigt opnået en stor popularitet blandt forbrugere og flere forskellige udbydere udmelder også at de satser fuldt og fast på mobilt bredbånd i stedet for de kabelbaserede internetforbindelser.

Her har vi samlet nogle af de fordele og ulemper ved mobilt bredbånd der findes.

Fordele

Mobilitet: Dette er noget af de mest sælgende ved det mobile bredbånd. Du kan få adgang til internettet overalt, så længe at du har 3G eller 4G modtagelse. Jo stærkere modtagelse af disse forbindelser, jo bedre er forbrugsoplevelsen.

Let at komme i gang med: For at komme i gang med at bruge dit mobile bredbånd, så skal du bare sætte dit datakort /simkort i din USB-enhed, dongle, minirouter eller direkte i din bærbar, tablet eller ipad for at forbinde til internettet og så sker det helt automatisk. Der er ikke behov for at skulle igennem en besværlig installationsproces mens du skal tale med en teknisk supporter i telefonen.

Bekvemmeligt: Der er ikke noget klodsede internet kabel involveret. Du skal kun bruge en lille USB som skal sættes i din bærbar computer og så er du på internettet.

Ulemper:

Dækning: Hvis du bor i et område som er langt ude på landet, så er det ikke sikkert at du har en super stærk forbindelse til 3G eller 4G netværket. Det er derfor en god ide at vælge en af de store udbydere, da de som regel dækker bredere i hele landet.

Begræsning: For at undgå at netværket bliver ’’lagt ned’’ så har dit mobile bredbånd stort set altid en begrænsning på dataforbruget. Dog skal du ikke være bange for at det koster dig en formue, hvis du kommer til at bruge mere data end du har i pakken, da de fleste teleselskaber bare sætter hastigheden ned eller lukker for din forbindelse i stedet.

Hastigheds og ydeevne udfordringer: Det mobile bredbånd er ikke egnet til at downloade en masse tunge HD-film eller at spille kraftige spil online. Forbindelsens hastighed på et mobilt bredbånd kan også variere i løbet af dagen, afhængig af din lokation og antallet af folk som er online på netværket på en gang.