STOR TEST: Her finder du de bedste 4G Routere i 2024

Når du skal have mobilt bredbånd, så skal du bruge en trådløs router til mobilt bredbånd, som kan opfange 3G og 4G signal. På den måde så kan du faktisk bruge en trådløs router til mobilt bredbånd ligesom du bruger din normale router, hvor du kan bruge forbindelsen til at koble flere computere på nettet ad gangen over wi-fi ligesom du er vant til. Det der er fordelen ved en trådløs router til mobilt bredbånd, er bare at du kan flytte den rundt i dit hjem og endda tage den med i sommerhus eller på ferie generelt, da alt en trådløs router kræver, er strøm.

Hvis du ønsker at få en router der kan tage 3G og 4G signal, så skal du bruge et datakort abonnement, da dette datakort skal sættes i din router. Der findes flere forskellige typer trådløse routere til mobilt bredbånd og her er særligt to typer som er de mest populære. Den ene er en lille wifi router som har sit eget batteri og kan bruges uden at skulle sættes i stikkontakten. Den anden er en normal type router som blot får sin forbindelse fra 3G og 4G mobilt bredbånd. Her kan du koble alle dine enheder i hjemmet på igennem wifi. Denne type kræver dog at du har koblet den til strøm før den virker, men du kan placere begge to præcist hvor du ønsker i hjemmet.

Se udvalget af 4G routere længere nede

Sådan vælger du den rette router til mobilt bredbånd

Når du skal vælge en router til mobilt bredbånd, så er det vigtigt at du ved hvad du skal bruge din router til. Hvis den skal stå i dit hjem og bruges som din primære bredbåndsforbindelse, så er det uden tvivl bedst at vælge en af de lidt større modeller som opfanger signalet bedre end de små enheder og også kan fordele det ud i hjemmet.

Hvis du kun skal bruge din router til mobilt bredbånd når du er på farten eller i sommerhuset, så kan du sagtens nøjes med en Mifi router som også kan lave wifi som de større routere, men som kan køre på batteri og ikke fylder mere end en smartphone.

Du bør vælge en router fra en af de store udbydere og som regel så er de store routere som er beregnet til hele hjemmet, dem der har den bedste antenne og derfor er de at fortrække.

Hvis du ikke køber din mobilt bredbånds router i Danmark, så bør du undersøge om den køre på de rigtige frekvenser. Til 4G så skal routeren kunne modtage 2600, 1800 og 800 MHZ som vi bruger i Danmark mens du med 3G skal kunne modtage 2100 og 900 MHz frekvenser. Men hvis du køber dit abonnement sammen med routeren så er du på den sikre side og du kan også få support fra din udbyder hvis det bliver nødvendigt hvilket også er en fordel.

Kampagne: CBB INTERNET – NEMT WI-FI TIL DIG

CBB Mobilt internet til hjemmet til kun 249,- om måneden
Gratis oprettelse inkluderet

Top 5 4G mobile bredbånds routere – anmeldelse

TP-Link M7350

TP-Link M7350 Top 5 4G mobile bredbånds routere – anmeldelse

TP-Link M7350 er en af de bedste mobile bredbånds routere på markedet. Den understøtter alle udbyderes mobile bredbånd og kan levere op imod 150 Mbit/s download og 50 Mbit/s upload. Den kan også skabe et trådløst netværk med op til 10 enheder forbundet og understøttet et Mico SD kort til delt lagring og har en LCD (skærmen) som fortæller dig hvordan signalstyrken er, hvor mange enheder der er koblet på, hvor meget data du har brugt og hvor meget batteri der er tilbage.

Du kan også bruge den indbyggede skærm til at gå igennem en menu som giver dig muligheder såsom eksempelvis data roaming, skifte mellem 2.4 og 5GHz frekvenser og vælge mellem 4G, 3G eller en blanding af begge dele.

En sidste mulighed er at vise en QR kode som tager dig direkte til Google play eller til App store hvor du kan downloade TPMiFi app, som lader dig styre brugere, kontrollere rækkehvide, dele filer og læse beskeder.

TP-Link M7350 har et 2550mAH batteri som burde kunne holde op imod 10 timers 4G forbindelse, men holder omkring en hel dag hvis den står på standby.

Fordele

 • Billig 4G router
 • Lang batterilevetid
 • Brugbar app til telefonen

Ulemper

 • Skærmen er relativt lille

Billigste priser

TP-Link M7450

TP-Link M7450 Top 5 4G mobile bredbånds routere – anmeldelse

I tilfælde af at den model med et smule større nummer ikke afslørede det, så er TP-Link M7450 en nyere og mere avancerede version af M7350. Så hvorfor har vi sat den længere nede på denne liste? Svaret et simpelt. Mens vi skriver dette, så koster den næsten dobbelt så meget, og det er ikke sikkert at de fleste folk oplever så meget fordel at de vil betale så meget ekstra for denne opgradering.

Ligesom M7350, så bliver denne også solgt oplåst, som betyder at du kan bruge den på alle udbydere i hele landet (og i andre lande i Europa, hvis du skal på ferie). Den støtter cat6 LTE med 300 MBit/s i download (som er en fordobling af M7350) og 50 Mbit/s i upload. Du kan enten vælge imellem 2.4GHz eller 5GHz og du kan forbinde op til 32 enheder på af gangen, som er langt, langt flere end de fleste mennesker får brug for nogensinde.

Menu navigationen er simpel og du får den information du har brug for og kan bruge to knapper til at styre det hele. Du kan også bruge deres gratis smartphone app til at kontrollere netværket hvis du ønsker dette.

TP-Link M7450 har et 3000mAH batteri som kan give dig imponerende 15 timers batterilevetid mens du bruger 4G netværket. Du kan endda også bruge et microSD kort som kan benytte et 32GB kort og som kan blive brugt som en hurtig måde at dele filer imellem enheder.

Fordele

 • Lille og let tage med rundt
 • Lang batterilevetid
 • Mulighed for utroligt hurtige hastigheder

Ulemper

 • Relativt dyr i forhold til tidligere model

Billigste priser

Huawei E5577C mobil 4G router

Huawei E5577C mobil 4G router - anmeldelse af mobile bredbånds routere

En af de mest populære 4G mobile bredbånds routere er denne Huawei E5577C og det er ikke uden grund. Den kan nemlig levere wifi til hele 10 brugere/enheder på én gang. Derudover så har den en batteri der kan holde i op til 6 timers brug og 300 timers standby tid.

Den kan understøtte op til 150 Mbit/s i download på 4G og 50 Mbit/s i download, hvilket er mere end nok til de fleste. Den understøtter både 2.4 GHz og 5GHz og har inkluderet 1 USB 3.0.

Denne trådløse 4G router til mobilt bredbånd er velegnet til at tage med på farten, da den har et indbygget batteri og kan let benyttes i bilen, i sommerhuset eller hjemme hos familie og venner.

Fordele

 • 4G hastigheder
 • Meget brugervenlig
 • Kan forbinde op til 10 enheder

Ulemper

 • Ingen skærm
 • Simpelt design

Billigste priser

Huawei 4G Pocket Hotspot Plus

Huawei 4G Pocket Hotspot Plus

Huawei 4G Pocket Hotspot Plus tilbyder en imponerende batterilevetid på op til 500 timers standby, og du kan bruge den til at oplade din telefon når du løber tør for batteri ved brug af det indbyggede micro-USB-kabel.

Den understøtter også microSD kort, som tillader dig at dele lagerplads imellem forbundne apparater. Der er indbygget en LCD (skærm) som viser brugbare data såsom signal styrke og batterilevetid.

Dette er en rigtig fin mobil bredbånds router, hvis du har brug for en enhed der har meget batteri og derved ikke skal oplades så ofte.

Fordele

 • MicroSD kort mulighed
 • LCD skærmbillede som viser brugbar data
 • Lang batterilevetid

Ulemper

 • Skærmen er ret lille

Huawei E5573

Huawei E5573 4G router - anmeldelse af mobile bredbånds routere

Huawei E5573 kan understøtte op til 150 Mbit/s i download og 50 Mbit/s i upload. Den kan forbinde op til 10 apparater med Wifi. Derudover så kan du også med en Huawei E5573 lave forældre kontrol af netværket, sammen med et gæstenetværk hvilket kan sikre at du helt simpelt kan sikre sikkerhed på nettet med alle forbundne enheder. Derudover så kan dens batteri holde i hele 6 timer mens den giver 4G forbindelse, så du kan holde dig forbundet i længere tid. Den er super let at få gang i, da alt du skal gøre er at sætte dit datakort i og komme i gang.

Fordele

 • Mulighed for opsætning af gæstenetværk
 • Mulighed for at koble 10 enheder på netværket
 • 4G forbindelse

Ulemper

 • Mangler skærmbillede
 • En lidt ældre model end E5577

Billigste priser

Sådan ser du om du har dækning

Det er vigtigt at du undersøger om du har dækning med dit mobile bredbånds abonnement inden du begynder at købe en mobilt bredbånds router. Det er ikke ligegyldigt hvor i dit hjem, arbejdsplads og sommerhus, at du placerer din router.

Du bør altid placere din router i nærheden af et vindue og helst ikke under møbler eller gemt væk i lukkede rum, da signalet ikke kan komme ordneligt derind.

Derudover så bør du også tjekke op på om du rent faktisk har dækning der hvor du ønsker at bruge din router. Her kan du bruge et dækningskort hos din udbyder, hvor du kan se hvor henne i landet at deres master er placeret eller skrive din adresse ind og se om der er en mast nær dig.

Hvis du gerne vil se et dækningskort for alle udbydere og se om din udbyder har 3G eller 4G dækning, så kan du finde din dækning for mobilt bredbånd ved at klikke her.

Mobilt bredbånd router fra Huawei

Huawei er den største producent indenfor mobil bredbånds routere og levere uden sammenligning nogle af de bedste routere til dette formål. Det er stort set også den eneste producent alle danske udbydere forhandler, da de har de bedste mobile bredbåndsroutere.

Uanset hvilken mobilt bredbånds router fra Huawei du vælger, så kan du være sikker på at de er gennemtestet og af højeste kvalitet. Stort set alle deres routere understøtter 3G, 4G og 4G+ som er nogle af de hurtigste hastigheder, som sikre dig en hurtig forbindelse.

Mobil wifi router

Mens det kan være fristende at vælge en af de mindre mobile wifi / mifi routere grundet deres lave omkostninger og mulighed for at tage med rundt, så bør du undgå disse routere til dit hjemme bredbånd. Årsagen til dette er fordi rækkehviden er forholdsvis kort, der er ingen mulighed for at indsætte et netværkskabel i dem og hvis du ofte bruger den mobile wifi router uden at være koblet på strøm, så vil batteriet også blive slidt.

4G mobil router

De fleste trådløse routere til mobilt bredbånd i dag er 4G routere og kan derfor fange 4G signal. Det eneste der er forskellen fra en almindelige router, er at en 4G router opfanger 4G signalet som din mobiltelefon også gør, hvilket gør at du kan bruge det som en mobil router og tage den med rundt. Du skal blot indsætte et datakort i din 4G mobil router, sætte den til strøm og virker den.

Med en mobil 4G router så kan du også lave wi-fi så flere enheder kan blive koblet på, ligesom med en almindelig router.

Mobiltelefon som router og mobil hotspot

For områder hvor der er et stærkt signal, så kan en 4G telefon være et potentielt alternativ til et transportabelt hotspot eller mifi router. En mobiltelefon kan også lave internetdeling med 4G forbindelse til masterne.

Der er dog flere begrænsninger når du bruger din mobil som hotspot. Der er ingen netværksporte, begrænset wi-fi rækkevidde og typisk en begrænsning på 5 enheder af gangen eller en langsommere forbindelse. Nogle telefoner slår også automatisk deres mobile hotspot fra efter en periode hvis der ikke er nogle aktive enheder.

Brugere der har mulighed for ’’dual sim’’ (mulighed for to simkort i telefonen) kan potentielt bruge den ene simkort plads til datakort. Derhjemme kan man bruge mobiltelefonen som et mobilt hotspot som et supplement til den eksisterende bredbåndsforbindelse, eller på farten hvor du lige hurtigt skal bruge wi-fi. Når du bruger mobiltelefonen som router så skal du blot vide at du hurtigere får opbrugt din datapakke da det kræver meget data at dele fra telefonen.

Kampagne: CBB INTERNET – NEMT WI-FI TIL DIG

CBB Mobilt internet til hjemmet til kun 249,- om måneden
Gratis oprettelse inkluderet

Priser

Alle udbydere har forskellige priser, og priserne afhænger utroligt meget af hvilken udbyder du vælger at købe det mobile bredbånd med router af. Oftest så kan du få din router med enten gratis eller meget billigt hvis du binder dig op til 6 måneder, eller også så kan du låne en router fuldstændig gratis.

Når du skal finde priserne på de forskellige udbydere af datakort og mobilt bredbånd til din trådløse router, så er det vigtigt at du finder ud af hvor meget data du skal bruge, så du køber et som passer til dit behov.