STOR TEST: Her finder du de bedste WiFi forstærkere i 2024

Har du problemer med at få et solidt og pålideligt wi-fi signal i nogle dele af dit hjem? Så kan en wi-fi forstærker være løsningen fra dig.

En Wi-Fi forstærker eller extender som den også bliver kaldt, bliver brugt til at forstærke dækningen af netværket. Det fungerer ganske simpelt ved at modtage dit eksisterende wi-fi signal og derefter forstærke det og udsende det nye boostede signal. Med en Wi-fi forstærker så kan du effektivt fordoble området hvor dit almindelige wi-fi netværk normalt ikke ville kunne dække ordentligt. Du kan på den måde nå de fjerne hjørner i dit hjem eller kontor, forskellige etager eller endda forlænge signalet helt ud i haven.

Anmeldelse af de bedste Wifi forstærkere

Når du skal købe en wifi forstærker, så er det vigtigt at du finder den du får mest værdi ud af for pegene, da der virkeligt findes mange forskellige typer og modeller derude, som mange bliver slemt skuffede over. Derfor har vi lavet anmeldelser af de 5 bedste wifi forstærkere, så du slipper for at købe den forkerte wifi forstærker.

TP-Link RE450

Den bedste af dem alle

TP-link RE450 WIFI FORSTÆRKER

TP-Link RE450 yder bedre end de andre wifi forstærkere og kan både opretholde wifi forbindelsen. I de forskellige tests der er lavet af TP-Link RE450 så kan den genudsende signalet fra det originale netværk med 100% af signalet.

TP-Link RE450 kan håndtere hastigheder op til 450 Mbit på en 2,4 GHz frekvens og 1,300 mbits på en 5GHz og kan derved Levere et kombineret genneløb på 1,750 mbit.  De fleste internet abonnementer i de forskellige husholdninger har ikke brug for så voldsomme netværksudstyr, men at det kan håndtere disse superhurtige hastigheder er blot en bonus. TP-Link RE450 er også ekstremt let at placere og sætte op takket være dets signalstyrke indikator og WPS forbindelsesmulighed. Det er let at læse instruktionerne, bruge appen og den er let at opgradere og kombinere med enhver form for andet netværksudstyr, alt lige fra begynderudstyr til det mere professionelle udstyr. Selvom det er et fantastisk apparat, så er TP-Link RE450, så er det ikke direkte det flotteste stykke udstyr. Den ligner mange af de samme slags forstærkere, som man kan sætte i væggen, men den er ret stor af et apparat som skal sættes i stikkontakten og også ret tung. Begge af disse faktorer gør at den har relativt let ved at falde ud af væggen, hvis den får et slag.

Fordele

 • Den bedste forstærker ydeevne
 • Signal styrke indikator
 • Let at sætte op

Ulemper

 • Forholdsvis dyr
 • Kan let falde ud af stikkontakten
 • Tung

Billigste priser

TP-Link RE305

Bedst værdi for pengene

TP-Link RE305 wifi forstærkere

TP-Link RE305 yder næsten lige så godt som nummer 1, men koster kun halvdelen af prisen. Den har en rigtig god værdi for pengene, når vi snakker wifi forstærkere, men den mangler adgang til internet kabler hvilet begrænser dens brugbarhed til hurtigt kabelinternet eller som et trådløst accespoint.

RE305 er en wifi forstærkere med to forskellige antenner som du selv kan indstille, på begge sider af apparatet. Dens front er blank med et statuslys og WPS knappen som sidder på toppen af forstærkeren. Det er ikke den bedste placering, eftersom det gør det sværere at se statuslyset hvis man står længere væk fra den. Den er let at sætte op med enten WPS eller de manuelle muligheder og dens signalstyrke indikator og statuslys til både 2,4 GHz og 5 GHz gør det let at se præcist om det fungere korrekt. Med to frekvenser, så kan TP-Link RE305 opretteholde AC1200 hastigheder og den er fungere med enhver wifi router eller accespoint. TP-Link har også en smart app til din smarphone som tillader dig at logge på og styre dit netværk.  

Fordele

 • Fantastisk forstærkende ydeevne
 • Billig
 • Den er yderst kompakt og fylder derfor ikke særligt meget

Ulemper

 • Mangler kabeladgang til internet
 • Statuslyset på toppen gør det svært at se på afstand

Billigste priser

Netgear Nighthawk Pro Gaming XR1000

Bedste stationære wifi forstærker

Netgear Nighthawk Pro Gaming XR1000

Netgear Nighthawk Pro Gaming XR1000 har justerbare antenner og har valgfri lodret montering, som gør det til en fantastisk løsning hvis du har brug for flere placeringsmuligheder end en Wifi Forstærker som skal sættes i væggen.

Netgear Nighthawk Pro Gaming XR1000 er et fremragende apparat. Den har trekantede ventilationshuller og sorte og røde farve gør at den ser en smule anderledes ud end de andre forstærkere. Den er også meget mere fleksibel når det kommer til placeringen af forstærkeren, eftersom den ikke sidder direkte i en stikkontakt. Man bestemmer selv hvordan den skal monteres og den har to justerbare antenner, som giver dig flere konfigurationsmuligheder til at finde det bedste setup for lige præcist dit netværk. Den eneste ulempe ved dette er at den er langt større end de fleste wifi forstærkere som skal indsættes i stikkontakter. På grund af sin størrelse, så har den også flere internet kabeladgange end dem der blot skal indsættes i stikkontakten. Den har 5 porte til Ethernet kabler der kan forbindes til andre apparater. Derudover så kan du også koble Netgear Nighthawk Pro Gaming XR1000 direkte til din router igennem et Ethernet kabel og blot bruge det som et trådløst accespoint. Udover dets design, så er Netgear Netgear Nighthawk Pro Gaming XR1000 også den bedste stationære wifi forstærker ifølge tests. Den har dual band som kan opnå op til AC1200 hastigheder med både 2,4 GHz og 5GHz frekvenser. Udstyret med en stærk udvendig antenne og en 700 mW forstærker der forstærker dit eksisterende wifi netværk mens den opretholder de helt hurtige internetforbindelser takket være dets MU-MIMO teknologi.

Fordele

 • 5 gigabit Ethnernet kabeladgange
 • Justerbare antenner
 • Kan både sidde vertikalt eller horisontalt

Ulemper

 • Større end de andre forstærkere man sætter i stikkontakten
 • WPS fungerede ikke i tests
 • 90 dages teknisk support

Billigste priser

D-Link E15 AX1500 Mesh Range Extender

Bedst hvis du ønsker en forholds skjult wifi forstærker med dækning af stort areal

linksys gigabit extender RE7000 wifi forstærker anmeldelse

D-Link E15 AX1500 Mesh Range Extender bruger interne antenner og MU-MINO teknologi til at booste dit wifi netværk med op til 929 kvadratmeter. Den ser meget slankere, renere og mere diskret ud end mange af de andre wifi forstærkere som vi anmelder.

D-Link E15 AX1500 Mesh Range Extender Wi-fi forstærker kan sættes i stikkontakten og er lavet med et minimalistisk design. Den har et enkelt statuslys på fronten som fungerer både indikator for om den er tændt og som WPS indikator. En af siderne har WPS og genstart knappen, under bunden er der en Ethernet kabeladgang med et lille status lys.Ulig mange af de andre wifi forstærkere som vi anmelder her på Mit-bredbaand.dk, så har denne Wifi Forstærker ikke en indbygget indikator for hvordan kvaliteten af signalet er. Dette kan besværliggøre opsætningen og placeringen af D-Link E15 AX1500 Mesh Range Extender en smule.

Fordele

 • Simpelt design
 • God rækkehvide

Ulemper

 • Den har ikke en indikator for signalstyrken

Billigste priser

Amped Wireless RE1750A

Bedst til store arealer og til virksomheder som ønsker fuld kontrol over netværket

amped wireless AC1750 WIFI FORSTÆRKER

En af de to stationære Wifi forstærkere som vi har lavet en anmeldelse af, er denne Amped Wireless RE1750A, som er en god netværksforstærker og som tilbyder nogle avancerede netværks tilpasningsindstillinger som du selv kan sætte op.

Amped Wireless RE1750A er end dual band, AC1750 Wifi forstærker som har 12 forstærkere og har 3 eksterne antenner. Den kan forstærke wifi signalet med op til 1114 kvadratmeter hvilket er ganske tilfredsstillende. Denne Amped Wireless RE1750A har en gennemsnitlig ydeevne og fungere bedst når den er placerede indenfor 4,5 meter fra routeren og endda også igennem alt lige fra lofter til vægge og gulve. Selvom Amped Wireless RE175000A er mere fleksibel i forhold til placeringen, så er den en smule begrænset i forhold til sin størrelse. Den skal sidde horisontalt og kræver mere plads end en stationær wifi forstærker der kan stå vertikalt. Den har 5 gigabit Ethernet porte som den kan kobles på udover wifi netværket, eller til brug som et accespoint. Den supportere også et simpelt setup med WPS. Amped Wireless AC1750A stationær wifi forstærker er den bedste af alle vi anmelder, hvis du selv ønsker at sætte dit netværk op og tilpasse efter dine behov og giver dig mere kontrol over dit netværk end konkurrenterne. Denne forstærker tillader også administratorerne at sætte begrænsninger på til specifikke brugere, sætte dagligt netværks tilgængelighed på og kontrollere netværkets rækkehvide. Derudover så kan du også sætte op til 8 gæstenetværk op som du selv kan indstille med forskellige tidsplaner, båndbredde restriktioner og unikke adgangskoder.

Fordele

 • Op til 8 gæstenetværk
 • Du kan selv indstille og tilpasse tidsplaner og rækkehvide på netværket
 • Ideelt til dem med større krav til netværket med stort areal der skal dækkes

Ulemper

 • Kan kun sidde horisontalt
 • Gennemsnitlig ydeevne

Kampagne: Få 1000 Mbit bredbånd til 249,- pr. måned

FastSpeed er Danmarks nyeste bredbåndsudbyder

Gratis Trådløs Router og Gratis oprettelse inkluderet


Hvordan vælger man en wifi forstærker?

Selvom der findes en masse netværksudstyr derude, så er wifi forstærkere stadig en billig måde at få wifi i alle hjørner at dit hjem, som altid har et svagt signal. Her er et par ting som du bør kigge på, når du skal købe en wifi forstærker til dit netværk.

Pris

 De bedste wifi forstærkere koster imellem 250 og 500 kroner. De produkter som koster mindre end 250 kroner benytter sig som regel af forældet trådløs teknologi, som vi ikke kan anbefale. Produkter som koster mere end 500 kroner har hurtigere hastigheder, men den ekstra pris er som regel ikke det værd kontra det potentielle udbytte du får. 

Kompatibilitet

Et netværk er kun så hurtigt som det svageste led, så køb en wifi forstærker på samme trådløst niveau som din router er. Som eksempel, hvis din router reklamere med AC1750 hastigheder, så bør du kigge efter en forstærker der også kan opnå AC1750 hastigheder, da de fungere langt bedre for dig end noget med N300 hastigheder. 

Du kan også tjekke hvilken frekvens antennen benytter. Hvert produkt som vi har anmeldt her og nærmest alle andre trådløse wifi forstærkere supportere både 2.4 GHz og 5GHz frekvenser. 

Type forstærker

Der er to hovedtyper af wifi forstærkere: ”Rækkehvide forstærkere” og ”repeatere” Disse to navne bliver brugt hele tiden, men der bliver teknisk beskrevet to forskellige teknologier. Alle produkterne som vi har anmeldt her er rækkehvide forstærkere. De fanger det originale wifi signal og genudsender det som et seperart netværk for at give det bedste wifi signal i dit hjem og mange forstærkere booster kun halvdelen eller mindre af dit eksisterende signal. Repeatere kan også fange dit eksisterende signal, men de skaber ikke en separat netværksforbindelse. De fungere mere som en forstærker, der booster dit nuværende signal længere end det normalt kan nå.

Placering af din forstærker

Placeringen af din wifi forstærker er det vigtigste for at få succes med den. For effektivt at booste dit wifi signal, så skal du placere din forstærker i et område som både har et fornuftigt signal fra din router og er indenfor rækkehvide af de døde områder uden wifi signal. Det bedste sted er halvvejs mellem de to. Når du placere din forstærker på et sted som allerede har et svagt signal, vil kun forværre signalet. Placere du det for tæt på routeren hvor der generelt er et stærkere signal, styrker kvaliteten af dit wifi signal på det valgte område.

Mange wifi forstærkere har en indbygget indikator for styrken på signalet, som fortæller dig hvad kvalitet som signalet har fra din router. Nogle kan også vise kvaliteten af forbindelsen mellem forstærkeren og det forbundne apparat, så du ved om det forstærkede netværk rammer ud i de kroge som du gerne vil have den rammer ud.

Hvad er forskellen mellem en wifi forstærker, booster eller extender?

Wi-fi forstærkere, boostere og extendere er hovedsageligt den samme ting. Det er apparater som kan forbedre og forstærke signalet på dit wi-fi. Der er ikke en klar defination på de forskellige apparater, som producenterne beskriver som ’’forstærkere’’ eller apparaterne som de beskriver som ’’extendere’’. Men ikke alle wi-fi forstærkere fungerer på præcist samme måde. Der er flere forskellige produkter derude og nedenfor vil vi forklare hvad de er og hvordan de fungere, så du kan vælge den bedste wi-fi forstærker til dine behov.

Jeg har problemer med wi-fi signalet i nogle hjørner i mit hjem. Hvad skal jeg først prøve?

Der er et par forskellige løsninger som du kan prøve inden du vælger en Wi-Fi forstærker. Det mest simple du kan prøve er at forsøge at flytte din wifi router. Den bør være på den mest centrale placering i dit hjem. Hvis det ikke hjælper (eller det ikke er særligt praktisk at flytte placeringen af wifi routeren) så tjek om din router har brug for at blive opgraderet. Hvis du har en ældre model i mange år, så kan det være på tide at du skal opgradere til en nyere og mere kraftfuld model. Her kan du kontakte din udbyder og høre dem om de har en nyere model du kan bruge. Ofte hvis den er af ældre dato så ombytter de den helt gratis.

Mit wifi står allerede på den bedste placering og jeg har en ny router – Men dækningen er stadig dårlig!

Okay, en wi-fi forstærker kan måske være løsningen for dig så. Der findes forskellige muligheder som eksempelvis wifi en af de wifi-forstærkere som vi henviser til. Med sådan en wifi forstærker, så kan du sende dit internet rundt i hele dit hjem eller på kontoret. Der medfølger en forstærker som du bare skal sætte til strøm lokalt i huset og så kan den forlænge forbindelsen til selv de fjerneste afkroge i dit hjem.

Den store fordel ved sådan en wifi forstærker er at den er virkelig hurtig. For det første, så er den utroligt hurtig at sætte op, fordi alt du skal gøre, er at sætte den til strøm og så virker den.

Du skal dog være opmærksom på at en wifi forstærker som køre direkte på wifi som regel har et mindre tab i internethastigheden, men dog ikke noget kritisk.

Kampagne: Få 1000 Mbit bredbånd til 249,- pr. måned

FastSpeed er Danmarks nyeste bredbåndsudbyder

Gratis Trådløs Router og Gratis oprettelse inkluderet

Denne løsning er særligt god hvis du eksempelvis har spillekonsoller i kælderen som ikke får et stabilt eller tilstrækkeligt signal fra routeren. For så kan du blot sætte den til på vej ned til kælderen og så burde signalet være styrket nok til at du får en betydeligt bedre hastighed.

Hvordan virker en wifi forstærker?

En wifi forstærker indeholder som regel en til to trådløse routere afhængig af hvor stort dit behov er. En wifi forstærker minder meget om en router som du allerede har i dag i dit hjem eller på kontoret. Denne trådløse forstærker opfanger dit signal fra din almindelige router og forstærker det, så det kan komme rundt i alle hjørner og afkroge. Hvis du har et stort hus eller skal dække et stort areal, så kan du med fordel bruge to, så du sikre dig at dit wifi virkeligt bliver forstærket til alle de steder hvor der er behov for det.

Hvordan installerer jeg en wifi forstærker?

Wifi forstærkere er virkeligt lette at installere. Alt du skal gøre er at placere din trådløse forstærker på en lokation hvor den kan opfange dit eksisterende wifi netværk og sætte det i stikkontakten. Derefter kan du logge ind på din wifi forstærker på din computer og indtaste dine loginoplysninger til dit eksisterende wifi netværk og tillade wifi forstærkeren at forbinde og forstærke.

Vil min bærbar og computer kunne skifte imellem netværkene automatisk?

Kun hvis du fuldstændig kommer uden for rækkehvide af det første netværk. En wifi forstærker skaber nemlig et ekstra netværk. Hvis dit første netværk ikke er tilgængeligt, så vil din enhed forbinde til det andet netværk. Men i nogle dele af dit hus, så vil dine apparater forbinde til begge netværk på samme tid. Det betyder at hvis du ønsker at skifte fra det orginale netværk til det forstærkede netværk, så skal du koble dig fra og derefter forbinde igen.

Wifi forstærker til kælder

Hvis du vil have forstærket dit wifi i kælderen så er en wifi forstærker en rigtig god løsning. Typisk så er årsagen til at man ikke har særligt godt signal i kælderen, at ens router som regel er på etagen ovenover kælderen. Det betyder at wifi signalet skal trænge igennem gulvet for at komme ned til kælderen. Det gør desværre at signalet bliver svækket utroligt meget, og derfor er det blevet meget populært at bruge en wifi forstærker til kælderen, som kan forlænge dit eksisterende wifi signal helt ned til kælderen, så du har et langt bedre signal.

Wifi forstærker udendørs

Der er efterhånden flere og flere der bruger wifi forstærkere udendørs. Årsagen til at der er problemer med at få wifi udendørs normalt er at det skal igennem mursten eller beton vægge, hvilket i de fleste tilfælde er praktisk talt umuligt. Her findes der mange wifi forstærkere og extendere som kan løse dette problem så du kan få et stærkt wifi signal udendørs.

Vil en wifi forstærker være sikker?

Ja. Wifi forstærkere tilbyder det samme niveau af sikkerhed som en traditionel wifi router.

Hvor meget tab af hastighed er der når man bruger en wifi forstærker?

Alle wifi forstærkere vil have en smule tab af hastighed, men nogle er langt værre end andre. Wifi forstærkere fungerer ved at modtage dit trådløse wifi og genudsende det, men nogle få af de wifi forstærkere der er i lavere kvalitet, skal modtage signalet og derefter genudsende hver pakke med data ved at bruge den samme radio på samme kanal. Dette kan koste disse forstærkere og extendere op imod 50 % af deres båndbredde.

Dual-band

De fleste wifi forstærkere og extendere har dog to radiokanaler som gør at de kan modtage signal igennem den ene og udsende wifi signal igennem den anden. Dette kaldes dual band og betyder helt konkret at der er to båndbredder på dem. Stort set alle de wifi forstærkere du finder på markedet i dag, er dual band forstærkere, som er den nye version af wifi forstærkere og som er betydeligt mere effektiv end sin forgænger. Den kan køre på 2 frekvenser, som enten er 2,4 GHz eller 5 GHz, hvor 5GHz er den nyeste og stærkeste frekvens.

Dette bør du tænke over, inden du køber en wifi forstærker

Hvis du døjer med at dit wifi signal ikke er lige så stærkt over alt i dit hjem og du måske endda ikke kan bruge wifi flere steder i hjemmet, så kan det være en god ide at skaffe dig en wifi forstærker. Et typisk billede er at børnene som spiller computer oveni, ikke har signal nok, mens man heller ikke i soveværelset kan bruge wifi signalet man befinder sig langt fra routeren.

Her kan en wifi forstærker hjælpe på det problem og så kan du få dækket alle fjerne afkroge i dit hjem. Det kan den hjælpe dig med, fordi den tager dit eksisterende wifi signal og forstærker det yderligere.

Wifi forstærkere pris

Der findes mange forskellige wifi forsærkere og derfor er der også mange forskellige priser på dem. Nogle koster få hundrede kroner mens andre koster flere tusinder kroner. Dog kan det ofte godt betale sig at købe de lidt dyrere modeller da der som regel er en langt bedre rækkevidde og der er mindre tab på hastigheden, men hvis man ikke har brug for lynhurtigt internet så kan ens behov som regel godt dækkes af de billigere muligheder.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en Wi-Fi forstærker?

En Wi-Fi forstærker, hjælper med at forstærk det signal som den modtager, og viderudsende det som trådløst internet til enheder såsom mobiltelefoner, computer, Tablets m.v. Du kan læse mere om Wi-Fi forstærkere ved at klikke her

Hvordan virker en Wi-Fi forstærker?

En Wifi-Forstærker indeholder ofte enten én eller to trådløse routere, som afhænger af behovet. En Wi-Fi forstærker kan minde meget om en router, som de fleste har i hjemmet idag. Forskellen er blot at den opfanger det almindelige signal og forstærker det til alle afkroge og hjørner i dit hjem.

Kan man bruge en Wi-Fi forstærker udenfor?

Ja. Man kan sagtens bruge en Wi-Fi udenfor såvel som i kældre og alle andre steder hvor det kan være svært at få ordenligt Wi-Fi signal.

Kampagne: Få 1000 Mbit bredbånd til 249,- pr. måned

FastSpeed er Danmarks nyeste bredbåndsudbyder

Gratis Trådløs Router og Gratis oprettelse inkluderet

4.8/5 - (46 votes)