STOR TEST: Her finder du de bedste trådløse routere i 2024

De fleste hjem har en trådløs router, som står placeret et eller andet sted i deres hjem. Men hvad er en trådløs router endeligt og hvordan fungere de?

Hvad er en trådløs router?

Der findes to slags trådløse routere tilgængelige. Dem der er trådløse og dem med kabler.

Når du får bredbånd hos en ny udbyder, så modtager du en ny trådløs router fra din internet udbyder i dag, hvor du tidligere ville have modtaget en router med kabler i stedet. Årsagen til dette, er fordi dem med ’’Ethernet kabler’’ er ved at blive udateret fordi de trådløse er mere funktionelle og nyere.

De trådløse routere tillader dig også at bruge kabler, hvor der som regel er minimum 4 Ethernet adgange til at forbinde Computere, TV og andre gadgets i hjemmet til internettet.

En trådløs router et elektronisk er et elektronisk apparat der fungere som en router, hvilket betyder at den sender data fra internet kablet til apparater, og derefter agere det som et trådløst acces point, hvilket betyder at dataen kan blive delt igennem et radio signal i stedet for et andet kabel.

Hvordan fungere en Wi-Fi-Router?

Sæt kablerne fra dit telefonstik eller fibernet stik i din router og så vil dataen blive sendt igennem den forbindelse til routeren.

Wi-Fi tager denne data og konvertere den til radiosignaler, som bliver opfanget af apparater med Wi-Fi modtagelse, såsom bærbare computere, tablets, smartphones og spillekonsoller.

Hvordan forbinder du apparater til en Wi-Fi router?

For at forbinde til din router, så skal du indtaste et kodeord på det apparat du bruger. Dette kodeord får du af din internet udbyder og findes oftest i bunden af din nye router.

Kodeordet er som regel en masse tal og bokstaver, som er lavet til at give dig sikkerhed og beskytte dit netværk fra at blive brugt af andre ulovligt.

Hvad kan en trådløs router ellers?

Udover at den kan give trådløs adgang til internettet og andre services på din smartphone, tablet eller PC, så kan du også bruge din router til at fortage opkald på internettet og spare den dyre telefonregning væk. Du kan også bruge den til at tilgå digitalt TV, ved at bruge ting som Apple TV, Google Chromecast eller et Smart TV.

Nedenfor har vi udvalgt og anmeldt de 3 bedste trådløse routere.

1. LINKSYS EA7500 AC1900

Den bedste all around router.

Fordele

 • Meget hurtige Wi-Fi hastigheder
 • Moderne design
 • Solid ydeevne
 • Ideelt til hele familien

Ulemper

 • Kun en enkelt USB 3.0 port
 • De eksterne antenner mindsker muligheden for placeringen af routeren

Specifikationer

 • Frekvensbånd: 2,4 og 5 GHZ
 • Antal lan Porte: 4 stk
 • Dataoverførelseshastighed: 1,9 gigabit
 • USB-Porte: 1 USB 3.0 port
 • Hastigheder: 600 Mbit på 2.4 GHz og 1300 Mbit på 5GHZ

Søger du en router der er helt perfekt til familien derhjemme, så er Linksys EA7500 et super godt bud på den rette trådløse router. Denne router er en af de mest stabile på markedet og derudover så er den også en af de få trådløse routere der udbytter sin kapacitet til det maksimale. Det betyder altså helt konkret at du får lige præcis den internethastighed som du betaler for, og der går derved ikke hastighed tabt.

Generelt er Linksys anerkendte for at alle de routere de laver er de bedste i klassen, men denne gang har de overgået sig selv. Routeren er nemlig blevet kåret i de forskellige tests som testvinderen hos eksempelvis ’’PC för alla’’, samt den har fået stor ros på siderne ’’PCMag.com’’ og ’’Alt om data’’.

Med MU-MIMO så får du med Linksys EA7500 givet alle brugere en maksimal forbindelse, uden ventetid, da denne forbindelse ikke deles med andre enheder, hvilket også giver dig en optimal udnyttelse af den samlede båndbredde i husstanden.

Hastighederne på 5 GHz forbindelsen kan komme op på hele 1300 Mbit mens hastighederne på 2.4 GHZ forbindelsen kan ramme svimlende 600 Mbit.

Hvis du er på jagt efter en trådløs router til hele husstanden, så kan du med ro i maven sagtens vælge Linksys EA7500, hvor du er fremtidssikret i mange år frem, og sikret præcist den hastighed som du betaler for.

Billigste priser

2. TP-Link Archer C9 Dual-Band Gigabit trådløs router

Den ideelle router til hele familien

Fordele

 • Hurtig hastighed, med op til 1.900 Mbit
 • Smart design
 • Ideelt til både den lille og store familie
 • Hele 4 lanporte
 • Tre antenner med den nyeste teknologi, for bedst mulig dækning

Ulemper:

 • Kan blive lidt varm under stort forbrug

Specifikationer

 • Dataoverførselshastighed på op til 1.900 Mbit
 • USB 3.0 og USB 2.0 porte til printer og fildeling
 • Dual-Band 2.4GHz og 5GHz

TP-Link archer C9 Dual-Band Gigabit er uden tvivl en af de bedste routere på markedet, hvor du får en af de bedste routere til få penge i forhold til kvaliteten af den. Det er også en af de routere der har fået mest medieomtale, hvilket ikke er uden grund.

Det er også en af de routere der har fået flest gode anmeldelser og god omtale på nettet , hvor den er testvinder på mange områder.

Denne router er til dig som ønsker internetdækning og Wi-Fi forbindelse i hele hjemmet, også de steder hvor du normalt ikke kan få denne forbindelse.

Uanset hvordan dit hjem ser ud, så vil denne router give dig det mest optimale signal, hvor TP-Links router kan give dig et stærkt signal i hele huset, med en mere stabil ydeevne i alle rum. Det er også lige meget hvor mange enheder du har koblet på routeren, da det heller ikke giver udfald, selv når der bliver gamet tunge computerspil, eller streamet film og serier i HD kvalitet.

TP-Link Archer C9 Dual-Band Gigabit har fået top karakter på de fleste anmeldelser og er uden tvivl et af de bedste bud på routere til den store familie, som kun vil have det bedste af det bedste. Derudover så kan du placere den fremme, da designet også er smart og praktisk, med nogle specielt stærke antenner, som kan holde til lidt af hvert.

Hvis du ønsker en router til fornuftige penge og som er ideel til den store familie, hvor du virkeligt får smæk for skillingen, så er dette, et rigtig fornuftigt køb.

Billigste priser

3. TP-Link Archer C7

Bedst til prisen

Fordele:

 • Meget billig
 • Eksterne antenner, som du selv kan indstille
 • Gæstenetværk båndbredde kontrol
 • Både 2.4GHz og 5GHz båndbredde
 • Hastigheder op til 1.750 Mbit

Ulemper

 • Begrænset trådløse indstillinger
 • Gennemsnitlig ydeevne med 2.4GHz båndbredde

Specifikationer

 • Wi-Fi AC1750 hastigheder – op til 1.750 Mbit
 • 2 stk USB 2.0 porte
 • Tre eksterne og tre interne antenner
 • 4 Lan-Porte
 • Frekvenser: 2,4GHz OG 5GHz frekvenser

TP-Link Archer C7 er en budget venlig router, som utroligt mange husstande verden over benytter, bådetil deres hjemmeforbrug, men også til mindre kontorer. Den dækker store områder og passer også til de familier der har et stort forbrug af deres internet. Hvis du vælger Link Archer C7, så får du en af de bedste routere på markedet til en pris som de fleste kan være med på.

Hvis du er prisbevidst, så er denne router helt klart et kig værd. Den har fået topkarakteren, når man kigger på pris og ydeevne og er klart også den en helt ideel til familien med det lidt større forbrug.

Med TP-Link Archer C7 får du både 2.4GHz og 5GHz båndbredde, hvilket giver dig mulighed for at få hastigheder på helt op til 1.750 Mbit, hvis du har aktiveret begge båndbredder, hvilket også er langt mere end du sandsynligvis nogensinde får brug for.

Med denne router 4 får du 4 LAN porte, 2 stk USB 2.0 porte, som giver dig mulighed for at sætte printere og netværksharddisk til.

Denne router er en af de bedste routere til prisen, og har i vores test også fortjent at få denne flotte tredjeplads. Hvis du ønsker at få en bedre router end den du har fået af din internetudbyder, så er dette valg uden tvivl en stor opgradering og helt ideel til familien med en eller flere gamere som ønsker sig nogle stabile Wi-Fi hastigheder i hele hjemmet.

Billigste priser

Sådan skifter du internetsudbyder på under 5 minutter

 1. Vælg en af de bredbåndsudbydere i vores prissamligning nedenfor
 2. Søg din adresse frem, og se din hastighed og pris
 3. Udfyld dine oplysninger og hvis du allerede har internet på adressen, så vil din nye udbyder stå for at overdrage dit internet, så du ikke står med 2 internetforbindelser.
 4. Nu har du skiftet internetudbyder og skal blot vente på forsendelse af ny router og yderligere informationer fra din nye udbyder.
4.8/5 - (44 votes)
4.8/5 - (44 votes)