3 gode råd til valg af bredbånd

Har du overvejet hvilken bredbåndsløsning, der er bedst til dit behov? Eller har du egentlig bare overtaget det, der tidligere var købt til husstanden? Der er mange gode grunde til at sætte sig godt ind i, hvilket bredbånd, der kan hvad og hvor hurtigt, da det både kan gavne din økonomi og dit internets ydeevne.

Hastighed

Når du vælger en bredbåndsløsning, kan du vælge mellem forskellige hastigheder. Hastigheden har betydning for, hvor hurtigt dit internet kører – altså hvor hurtigt du kan klikke rundt mellem forskellige hjemmesider og streame film og serier. Mange steder kan man tage en såkaldt hastighedstest på det net, man har på nuværende tidspunkt, og derfor lade det være en indikator for, om man skal vælge noget, der er hurtigere eller langsommere end dette. Det der taler for at vælge en løsning med lavere hastighed, er naturligvis prisen. Dit behov for en høj hastighed afhænger af dit brug af net, og her er det især vigtigt at forholde sig til hvor mange, der skal bruge nettet, hvor ofte og til hvad. Hvis du blot er én person på husstanden til at surfe på nettet, kan en lav hastighed ofte være tilstrækkeligt. Hvis du vælger en hastighed på omkring 20-30 Mbit/s vil du for det meste være fint dækket ind til at surfe rundt og streame.

Pris

Prisen på forskellige typer af bredbåndsløsninger afhænger naturligvis af hastigheden, og man skal derfor ikke blot gå efter det billigste bredbånd, hvis man ønsker et internet, der faktisk også fungerer optimalt. Et godt bredbånd ligger på omkring 2-300 kr. i måneden, men for at finde din potentielle pris, kan det være en fordel af sammenligne priser. Det er en god ide at kigge på prisen for 6 måneder, da man således kan sammenligne priserne mere langsigtet og dermed komme videre fra annoncer, tilbud og oprettelsespriser og se, hvad det reelt set koster med tiden. Hvis du ikke vil lade økonomien afgøre dit valg af bredbånd, bør du klart købe en bredbåndsløsning med høj hastighed, og du kan altid låne penge uden sikkerhed hos KreditNU og finansierer din løsning herigennem. 

Område

Du kan, i de fleste tilfælde, selv vælge, hvilken udbyder du ønsker at anvende til din bredbåndsløsning. Men vær opmærksom på, at det ikke er alle udbydere, der er i alle områder. Du kan ofte tjekke dette på nettet eller forhøre dig hos dine naboer. Du kan herefter træffe dit valg ud fra dine reelle muligheder. Det kan også være en fordel af vælge mobilt bredbånd, hvis der ikke er gode muligheder for kabel -eller fibernet der hvor du bor. På denne måde kan du være online alle steder via et trådløst modem, du sætter i din computer. Én af ulemperne ved mobilt bredbånd er, at forbindelsen ikke er fuldt etableret alle steder og dermed kan være usikker. 

Rate this post