4G-routere: Hvad 4g er, hvordan mobilt bredbånd fungerer

Annonce:

4G (eller LTE) er en standard for mobilt bredbånd, der giver internetadgang med høj hastighed. Det er en videreudvikling af 3G-teknologien og giver hurtigere datahastigheder for enheder, der bruger den.

I denne artikel vil vi beskrive, hvordan 4G fungerer, hvilke fordele den har i forhold til 3G, og nogle af ulemperne ved denne teknologi.

Hvad er 4G LTE ?

4G LTE er den mest brugte generation af den populære smartphone-teknologi og kan levere data med meget højere hastigheder end tidligere generationer. Det betyder, at downloads vil være hurtigere, og at streaming af video ikke vil være så forsinket.

4G tillader os at få adgang til internettet på farten, også selvom vi ikke har forbindelse til WiFi.

Hvordan fungerer det?

LTE står for Long-Term Evolution, hvilket henviser til den langsigtede udviklingsproces bag denne nye standard inden for trådløs bredbåndsforbindelse. Den seneste version af WiMAX (802.16m) blev valgt af internationale standardiseringsorganer frem for andre konkurrerende teknologier som f.eks. mobil WiMAX eller UMTS/HSPA+. Disse er dog ikke egentlige “fjerdegenerationsalternativer”, da de kun omfatter forbedringer af tidligere versioner og ikke en fuldstændig revision som 802.11n wifi

Hvad er en 4G router?

En 4G router er en router, der tilsluttes til en bredbåndsinternetforbindelse, f.eks. med et SIM kort. Denne type router tillader dig at bruge mobilt bredbånd som et hotspot, så du kan få forbindelse til internettet på enheder, der ikke kan gøre brug af 4G (eksempelvis en computer eller en tablet uden SIM kort).

Leder du efter den bedste router til SIM kort (4G router)?

Det kan være svært at finde den bedste løsning, når man køber nyt teknologisk udstyr – især hvis man ikke har styr på alle termerne. Her vil en 4G router test være god, da man hurtigt kan finde en anbefaling til den bedste router til SIM kort.

Du kan finde en test som denne på eksempelvis bedsttest.dk, avxperten.dk eller hos techeksperten.dk.

Rate this post