Aktier for begyndere – Sådan kommer du i gang med aktiehandel

Overvejer du at komme i gang med at handle med aktier, men er ikke helt sikker på hvordan du kommer i gang? Så bør du læse denne guide til aktier for begynder, hvor du kan lære at komme i gang med aktiehandel.

Hvor kan du købe aktier?

Der findes utroligt mange platforme og muligheder derude, hvor du kan købe aktier. Men det der adskiller alle de forskellige platforme som både Nordnet og banker, er oftest at priserne er meget forskellige. Derfor vil vi prøve at gennemgå hvilke platforme du kan købe aktier på, og fortælle hvad fordelene og ulemperne er ved dem.

Aktie app

De fleste handelsplatforme har en aktie app som giver dig muligheden for at købe aktier på farten, ved at du kan handle på mobiltelefonen. Du skal naturligvis finde den aktie app som du mener opfylder alle dine behov, og der finder du en masse forskellige muligheder, hvor du med fordel kan vælge den med de laveste gebyrer og kurtage.

Banken

Det sted som er mest kendt, når man skal købe aktier, er naturligvis banken, som også tilbyder dig at hjælpe med at investere i mange tilfælde. Her kan du få åbnet et aktiedepot i banken du er kunde hos, og så er du faktisk i gang.

Fordele

Når du køber aktier igennem din bank, så behøver du ikke skulle andre steder hen for at komme i gang. Alt du skal gøre er at kontakte din bankrådgiver og få åbnet et aktiedepot. Nu er du klar til at handle med aktier.

Ulemper

Det er ofte dyrt at købe aktier igennem banken, fordi de tager en relativt høj kurtage samt har gebyrer i forbindelse med køb af aktier.

Nordnet

Nordnet er Nordens største onlinebørs med aktier, hvor du kan købe aktier og værdipapirer i hele verden. Nordnet har også lavet et produkt som hedder Nordnet månedsopsparing som giver dig fri mulighed for at handle med investeringsforeninger fuldstændig gratis.

Fordele

Du kan handle med aktier og investeringsforeninger med kurtage fra 29 kroner og med deres månedsopsparing er der gratis kurtage og ingen gebyrer. Derudover så kan du også handle aktier helt automatisk

Ulemper

Du skal oprette dig hos en anden platform end i banken og overføre penge til en anden konto.

Nordnet månedsopsparing

Nordnet månedsopsparing er en af de nyeste muligheder for at investere fuldstændig passivt og lade dine investeringer passe sig selv. Alt du skal gøre er at lave fast overførsel til din Nordnet konto, hvorefter din Nordnet månedsopsparing hver eneste måned trækker det beløb du har bestemt til at investere for.

Nordnet har lavet en unik løsning som ingen af deres konkurrenter har, hvilket har gjort at det er en yderst attraktiv mulighed for dig som vil købe aktier som en nybegynder.  

Rate this post