Boost produktiviteten med et bedre arbejdsmiljø

Det er ikke kun internettet, der helst skal gå hurtigt på arbejdspladsen. Når der er mange opgaver, der skal klares, er det vigtigt, at miljøet lægger op til koncentreret arbejde og effektivitet. Og her kan selv små detaljer ende med at gøre en stor forskel. Ofte lægger man ikke mærke til manglerne, når man er på den samme arbejdsplads hver dag, men der er god sandsynlighed for, at flere ting sagtens kan forbedres. Det gælder bare om at vide, hvor man skal starte.

Tænk over planløsningen

Har din arbejdsplads langsomt vokset sig større og større? Det kan ofte betyde, at en planløsning, der engang gav mening, nu er endt med at blive en ulogisk labyrint, hvor det er svært at finde det, man leder efter. Det kan være svært at lægge mærke til disse problemer, hvis man ikke først stopper op og tager et skridt tilbage. Og hvem har tid til det på en travl arbejdsdag? Men det kan for det meste godt betale sig, hvis der er nogle store forbedringer, der kan laves.

Sørg for, at relevante teams sidder sammen, så de nemmere kan komme til at sparre med hinanden uden at skulle gå ned i den anden ende af kontoret eller råbe højt og forstyrre alle kollegerne. Hvis disse teams har specielt udstyr, de skal bruge til deres arbejde, giver det også god mening at opbevare dette i nærheden af dem.

Sørg for, at det er nemt at komme frem og tilbage gennem arbejdspladsen uden, at man skal mase sig forbi kontorpladser eller andre forhindringer. Prøv at skabe nogle naturlige “stier” gennem arbejdspladsen, men tænk også over, om disse kommer til at være forstyrrende for dem, der sidder i nærheden.

Indret med de rette dele

Når der er styr på indretning på et større plan, gælder det om at kigge på detaljerne. Man skal ikke undervurdere, hvor meget møblerne og det daglige udstyr kan være med til at booste eller forhindre produktiviteten.

Først og fremmest er der ingen, der bryder sig om at arbejde i et rodet eller beskidt miljø. Sørg derfor for at have rigeligt med indendørs skraldespande, der gør det nemt for de ansatte at komme af med deres affald. Det gør det nemmere at holde arbejdsområder pæne og klar til brug. Desuden vil en pæn og ordentlig arbejdsplads også være mindre distraherende for de ansatte.

Godt arbejde bliver bedst opnået ved gode arbejdsstationer. Tag et kig på stole, borde og andre møbler eller udstyr, der hyppigt bruges af medarbejderne. Det kan være, at det kunne være en fordel at skifte til nogle gode institutionsborde eller nogle stole med bedre støtte. Sidder man dårligt hele dagen, vil man begynde at få smerter og det kan i høj grad påvirke effektiviteten.

Rate this post