Guide til crowdlending for begyndere – Invester i lån

Guide til crowdlending for begyndere – Invester i lån

Crowdlending er blevet en af de nyeste måder at investere sine penge på. Få afkast på op imod 12 % om året på at investere i lån. Men hvad er crowdlending endeligt og hvorfor er det blevet en af de meget populære måder at investere på? Det er der en god grund til. Crowdlending er faktisk en af de hurtigste voksende typer investering der findes på markedet lige nu.

Men lad os grave dybere i hvad crowdlending er og hvorfor det er så populært.

Hvad er crowdlending?

Crowdlending er en måde at investere i lån for private investorer. Du kan med crowdlending nemlig få lov at tage bankens rolle, og investere i andre folks lån hvor du låner dine penge ud og til gengæld får et renteafkast på dit lån.

Når du investere i crowdlending, så vil du være en del af ’’the crowd’’ som betyder at du er sammen med flere andre om at finansiere de forskellige lån. Så et lån på 10.000 kroner kan du nøjes med at låne 100 kroner ud til, men så er i bare 100 forskellige investorer der låner deres penge ud til dette.

Investering i lån

Når du investerer i lån, så er det som regel lån som forbrugslån og kviklån du investerer i, da det er dem med de højeste renter. Derfor er der naturligvis også højere risiko ved at investere i disse lån i forhold til lån i bil eller hus, som naturligvis har en del mere sikkerhed.

Men selvom der er højere risiko, så kan du stadig godt opnå en stor sikkerhed, ved at at nøjes med lån der er sikret med buyback garanti, som sikre at hvis dine penge ikke bliver betalt tilbage til tiden, så vil låneudbyderen købe lånet tilbage fra dig uden at du taber noget. En af de største platforme der tilbyder dette til deres investorer er crowdlending platforme Mintos som giver dig muligheden for selv at bestemme om du ønsker at investere i lån med, eller uden buyback garanti.

Hvordan investerer man?

Når du investerer i crowdlending, så skal du oprette dig på en crowdlending platform, for at kunne finde lån du kan investere i. En af de største platforme er Mintos, som formidler forskellige lånevirksomheder med private investorer, så du kan få lov til at investere igennem over 60 forskellige långivere når du bruger platformen Mintos. Hvis du vil læse mere omkring Mintos, så kan du her læse en anmeldelse af Mintos hvor du kan finde en guide til at opsætte en auto Invest funktion.

Sådan gør du

  • Opret en konto på platformen
  • Overfør penge til din konto
  • Vælg de lån du vil investere i eller sæt din egen auto Invest op
  • Nu er du i gang med at investere i lån

Risiko ved crowdlending

Ved alle slags investeringer er der en risiko, og det er der også hos crowdlending. Der er altid en risiko for at låneudbyderen kan gå konkurs hvilket betyder at de ikke kan købe lånene tilbage fra dig med buyback garanti.

Det er dog meget sjældent det sker, men det skal man naturligvis være opmærksom, så man kender både fordelene og ulemperne.

Hvor meget kan du tjene på crowdlending

Du kan forvente at få et afkast på over 10 % når du investere i crowdlending, så derfor er det langt højere end eksempelvis aktier og lignende investeringer. Dette er også årsagen til at der er flere og flere som begynder på crowdlending i Danmark. Der findes også et par danske platforme som eksempelvis Lendino som er en af de første danske platforme, som dog stadig er relativt lille i forhold til Mintos, som er Europas største platform.

Rate this post