Stor guide til crowdlending for begyndere – Invester i lån

Crowdlending er blevet en af de nyeste måder at investere sine penge på. Få afkast på op imod 12 % om året på at investere i lån. Men hvad er crowdlending endeligt og hvorfor er det blevet en af de meget populære måder at investere på? Få svaret i denne artikel.

Hvad er crowdlending?

Crowdlending er en måde at investere i lån for private investorer. Du kan med crowdlending nemlig få lov at tage bankens rolle, og investere i andre folks lån hvor du låner dine penge ud og til gengæld får et renteafkast på dit lån.

Når du investere i crowdlending, så vil du være en del af ’’the crowd’’ som betyder at du er sammen med flere andre om at finansiere de forskellige lån. Så et lån på 10.000 kroner kan du nøjes med at låne 100 kroner ud til, men så er i bare 100 forskellige investorer der låner deres penge ud til dette.

Invester i lån

Når du investerer i lån, så er det som regel lån som forbrugslån og kviklån du investerer i, da det er dem med de højeste renter. Derfor er der naturligvis også højere risiko ved at investere i disse lån i forhold til lån i bil eller hus, som naturligvis har en del mere sikkerhed.

Hvordan investerer man?

Når du investerer i crowdlending, så skal du oprette dig på en crowdlending platform, for at kunne finde lån du kan investere i. En af de største platforme er Mintos, som formidler forskellige lånevirksomheder med private investorer, så du kan få lov til at investere igennem over 50 forskellige långivere når du bruger platformen Mintos. Hvis du vil læse mere omkring Mintos, så kan du her læse en anmeldelse af Mintos.

Sådan gør du

  • Opret en konto på platformen
  • Overfør penge til din konto
  • Vælg de lån du vil investere i eller sæt din egen auto Invest op
  • Nu er du i gang med at investere i lån

Hvor meget kan du tjene på crowdlending

Du kan forvente at få et afkast på over 10 % når du investere i crowdlending, så derfor er det langt højere end eksempelvis aktier og lignende investeringer. Dette er også årsagen til at der er flere og flere som begynder på crowdlending i Danmark. Der findes også et par danske platforme som eksempelvis Lendino som er en af de første danske platforme, som dog stadig er relativt lille i forhold til Mintos, som er Europas største platform.