Er du faret vild i den store mobile bredbåndsjungle?

Artiklen indeholder annoncørbetalt indhold.

I dag er det meget normalt, at en hel familie får dækket sit internetbehov med mobilt bredbånd. Før i tiden var den generelle opfattelse, at et mobilt bredbånd ikke kunne dække en hel families behov, og når der var mange på nettet, ville det blive langsomt.

Sådan er det ikke i dag. I dag er det mobile bredbånd, takket være 4G-netværket, lynhurtigt, og der er rigeligt med båndbredde til alle i familien.

Derfor vælger flere og flere det mobile bredbånd til. Det er også smart, at du slipper for ledninger og installationer. Med et mobilt bredbånd er det blot at tænde for strømmen og følge nogle få instruktioner. Så er du eller I kørende med mobilt internet hjemme ved jer.

Men hvordan vælger I så den rigtige løsning? Der er jo ikke bare én mobil bredbåndsløsning, der er rigtig mange. Det forsøger vi at hjælpe jer med her.

Hvad er fordelene ved mobilt bredbånd?

Den helt store fordel ved mobilt bredbånd kontra den kablede bredbåndsforbindelse ligger i navnet. Det er naturligvis, at bredbåndet er mobilt, og dermed kan du tage dit internet med dig overalt. På grund af 4G-netværket er du heller ikke begrænset af dårlig dækning. De få steder, hvor der ikke er 4G, er der 3G, og det kan du også komme langt med.

Det kræver som regel heller ikke den store opsætning. Normalt kan du klare det med strøm og få instrukser – så kører det mobile bredbånd. Det er noget af en kontrast til det kablede bredbånd, hvor du skal forbinde kabler og sætte det op manuelt, medmindre du får en tekniker ud. Hvilket heller ikke gør det mere lige til, at du skal sætte tid af til det.

Det er netop også der, at den næste fordel er. At du ikke skal bøvle med dine kabler, og dermed findes plads til dem. Routeren står så fint med en strømforsyning, og det er derfor, at mange vælger det mobile bredbånd til. Det passer bedre ind i boligens udtryk, og det er generelt en mere diskret løsning.

Hvad er ulemperne ved mobilt bredbånd?

Det lyder som om, der ikke er nogle ulemper ved at vælge mobilt bredbånd. Takket være moderne teknologi, er der også langt imellem ulemperne, men der er få forbehold, du skal være opmærksom på.

Hvis du er uheldig at bo i en zone, hvor mobilnettet er meget svagt, kan det have betydning for dit mobile bredbånd. Derfor skal du vælge en udbyder, der kører på et af store netværk i Danmark. Det gør CBB Mobil for eksempel, og derfor kan du være mere sikker på, at din husstand er dækket med hurtigt internet.

Der er også en fast grænse for, hvor meget data du kan bruge, når du vælger mobilt bredbånd. Den ligger typisk på 1000 GB om måneden. Men det vil altså tage dig rigtig lang tid, før du får brugt al den data.

Du kan se film og serier i HD-kvalitet i cirka 5 timer og bruge 4 GB data. Dermed er det blot at gange op, og så kan du regne ud, at 1000 GB svarer til 800 timers film- og seriestreaming. Der er altså rigeligt, selvom der er en grænse.

Sådan vælger du den rette mobile bredbåndsløsning

Først skal du tjekke, om din bolig ligger indenfor dækningszonen. Hvis du bor i en by, skal du ikke være nervøs, men hvis du bor ude ved kysten eller ude på landet, er det en god idé at tjekke op på det.

Hvis I er en familie, der sætter pris på masser af gaming og download af film i lange baner, er det måske bedre, at I vælger en kablet forbindelse. Men hvis I har et moderat internetforbrug, kan I trygt vælge det mobile bredbånd.

Se også efter bindingsperioden. Hvis du kun skal bruge dit mobile bredbånd i en kortere periode, er det ærgerligt, at du binder dig for et halvt år. Omvendt, hvis du skal bruge det i lang tid, er det ikke noget, du skal være særligt opmærksom på. Det er kun i meget sjældne tilfælde, at bindingsperioden er længere end seks måneder.

Dit forventede dataforbrug er nok det vigtigste, du skal være opmærksom på. Det er aldrig fedt at løbe tør for data, og det er heller ikke særlig smart at betale for noget, I ikke bruger. Det er heldigvis nemt at gennemskue: Jo mere I bruger jeres internet, jo mere har I brug for en større datapakke. Det er som sagt svært at forbruge 1000 GB på en måned, hvis I blot ser film og TV hver dag og bruger jeres net til at surfe på.

Det er altså i langt de fleste tilfælde rigeligt for de fleste familier med 1000 GB.

Rate this post