Få svar og udbetaling med det samme med et hurtiglån

Nu til dags er lån blevet mere varierede og tilgængelige med mulighed for at foretage hele processen digitalt. At lån kan tages online påvirker også, hvor hurtigt pengene udbetales – til fordel for låneren.

Med et hurtiglån prioriteres det at du som låner har pengene på kontoen inden for kort tid. Dermed skal dine låneformål ikke udsættes på grund af en langsom behandlingstid. 

Herunder kan du læse mere om hurtiglån, og finde ud om lånetypen er passende for dig.

En nemmere proces for låner

En af de største fordele ved at tage et hurtiglån er, at låneprocessen er nemmere end gennem traditionelle låneinstitutter. Hos nogle låneudbydere får du svar på din ansøgning med det samme, og du får som regel adgang til pengene inden for kun ét døgn.

Med et hurtiglån skal du heller ikke tage stilling til betingelser som sikkerhed og låneformål. At sikkerhedsstillelse ikke er nødvendigt for at tage et hurtiglån, er blandt andet med til at gøre behandlingstiden kortere. Derudover vil låneformålet, i modsætning til banker, være anonymt, når du ansøger gennem online låneudbydere.

Modsat traditionelle banklån, stilles der med hurtiglån også færre krav til dig som låner. Når du ansøger, er der dog to krav som går igen hos størstedelen af låneudbydere: du skal være minimum 18 år, og du må ikke være registreret i RKI eller debitorregistret. De specifikke krav for lånet kan altid findes hos den enkelte låneudbyder.

Hvornår er et hurtiglån passende?

Fordi hurtiglån behandles og udbetales på kortere tid end traditionelle lån, kan hurtiglån blandt andet være passende til uforudsete udgifter. Med et hurtiglån kan sådanne omkostninger håndteres hurtigere end med normale forbrugslån.

Tilfælde hvor et hurtiglån ikke er passende, er for eksempel større investeringer. Med et hurtiglån vil lånebeløbet være lavere og tilbagebetalingstiden kortere. Større finansieringer som boliglån er derfor upassende med et hurtiglån, medmindre lånet blot udgør et indskud til boligen.

Overvejelser ved et hurtiglån

Fordi hurtiglån behandles og udbetales hurtigere end normale forbrugslån, vil løbetiden typisk også være kortere. Fordi der ikke stilles sikkerhed for optagelse af lånet, vil renterne for hurtiglån også være højere. De månedlige omkostninger ved et hurtigt lån kan derfor blive højere end hos andre lånetyper.

Inden du ansøger om et hurtiglån, bør du sætte dig grundigt ind i lånets reelle omkostninger. En høj rente samt kortere løbetid kan blive dyrt for din privatøkonomi, hvis ikke du har sat dig ind i tilbagebetalingen af lånet. Hvorvidt du bør ansøge om et hurtiglån, afhænger derfor meget af tilbagebetalingens betingelser og din mulighed for at overholde denne.

Rate this post