Fire af internettets store vidundere

Internettet har utvivlsomt haft en store indflydelse på alles hverdag, og at begrænse internettet til fire vidundere kan slet ikke retfærdiggøre dets store påvirkning, men nedenstående har vi fire bud på unikke aspekter, som internettet har skabt og bragt os alle sammen.

1.      Alle er kommet hinanden nær

Sociale medier eksploderede for alvor, da sider såsom Facebook kom frem, men før Facebook var der allerede en del sider, hvor man kunne knytte bånd og skabe kontakt overalt i verden. Mange computerspillere skabte unikke forbindelser på tværs af landegrænser, da de lærte hinanden at kende over forskellige computerspil. Der er f.eks. mange historier om ægtepar, som mødte hinanden gennem spilsuccesen World of Warcraft, som er helt tilbage fra 2004. I dag har hele gaming universet igen genvundet sin charme, og vi ser, at flere og flere gamer på forskellige måder. Det kan være alt fra Pokemon Go, der har været en kæmpe succes eller via gambling online.

Overordnet har internettet altså gjort det lettere for alle både at skabe nye bekendtskaber, men også at holde kontakten med familie og venner, som måske er flyttet længere væk. Dette kan både være via Facebook, men også muligheder som Skype har været mægtig populære blandt mange.

2.      Handel lige i hånden

Takket være smartphones mulighed for at gå på internettet, så er det blevet muligt at handle uanset hvor man befinder sig. Man kan sidde i toget på vej hjem fra arbejde, og samtidig ordne hele familiens julegaveønsker. Det er dog også vigtigt at passe på sig selv, når man shopper online, hvorfor det er vigtigt, at du kender til dine rettigheder, før du giver den gas med dit dankort!

Internethandel er utrolig let, da det kan gøres overalt, og det bliver endda leveret direkte til hjemmet. Derudover, så kan man også købe produkter væsentlig billigere, end hvis man handlede i en fysisk butikskæde, da internetdrevne virksomheder kan bespare udlejning af lokaler og ansatte, da det hele sker på deres hjemmeside. Det har samtidig resulteret i, at der ikke er så meget spildhandel, og man kan handle på tværs af valutaer og landegrænser takket være ens kreditkort. Hvis man handler udenlands og med andre valuta, så køb ripple, da man derved kan få omregnet valuta så nøjagtigt som muligt. Den danske økonomi er efter sigende, nedadgående så at investere i ripple er en god ide.

3.      Alle har en stemme

Det er blevet lettere for alle at få deres stemme hørt. Før internettet kunne det være vanskeligt at få samlet tilstrækkelige mennesker, som tænkte og følte, som man selv gør. Men da internettet har gjort, at man ikke længere er begrænset til ens lokalsamfund, så er det derved blevet lettere at skabe forbindelser til flere billioner af mennesker, som tænker og føler som en selv. Ved at samle sig, kan man få ens stemme hørt. Dette har både sine fordele og ulemper, for nogle gange kan ens stemme også blive overhørt i en overflod af kommentarer i et kommentarspor på f.eks. Facebook

4.      Udbredelse af kritik og information

Internettet er fyldt af både korrekt og misvisende information, men heldigvis viser det sig generelt, at de troværdige informationer sejrer. De tilgængelige informationer har gjort, at alle med internetadgang har mulighed for at udvide deres horisont indenfor diverse fagområder. Det har også gjort, at man kan have en kritisk holdning til bestemte emner. Hvis der informationer, som man ikke finder troværdige, så er det let at slå op, og tjekke om der er sandhed i det. Information og kritik er derfor afhængig af hinanden, og en af grundene til at det fungerer så godt som det gør, er helt sikkert på grund af internettets anonymitet, da alle uanset erhverv, uddannelse og alder har en mulighed for at være kritisk og få deres stemmer hørt.

Rate this post