Godt nyt til danskere i Sverige

Hvis du som dansker har bosat dig i Sverige for nylig, så skal du også finde det rigtige internet til din telefon. Det går nemlig ikke, at du ikke kan ringe skrive hjem i ny og næ. Her får du får derfor en lille oversigt over nogle af de bredbåndsmuligheder, du har i Sverige. Der er nemlig gode penge at spare. Derudover giver vi dig en lille guide til, hvordan du sprogligt kan begå dig derovre på den anden side af Øresund.

Mange danskere vælger at tage turen over sundet en gang imellem. Ikke nok med at Sverige er et skønt land at besøge, så er det også billigere end i Danmark. Derfor vælger mange danskere også at bosætte sig i Sverige, mens de arbejder i Danmark. Skatteregler gør, at turen fra Helsingborg til Helsingør og Malmø til København slet ikke er så slem igen.

Hvis du er bosat i Sverige, men arbejder i Danmark, så kan det faktisk godt betale sig at skifte til et mobilt bredbånd i sverige. Du får nemlig hurtigt internetforbindelse som i Danmark, bare til en langt billigere pris. Den svenske kroner har i lang tid været efter den danske, og det betyder, at der er gode penge at spare, når du flytter dit bredbånd med over sundet.

Lær at begå dig i Sverige

Man skulle egentlig tro, at svensk er et let sprog for os danskere at forstå. Alligevel viser det sig, at mange slå over i engelsk, når de skal tale sammen, og det kan altså ikke passe. Det må vi lave om på. Her får du en lille smagsprøve på, hvad det svenske sprog har at byde på.

Rolig

Når noget er roligt på svensk, så betyder det altså ikke, at de er afslappede. Til gengæld betyder det, at noget er sjovt. Så hvis nogen griner af dig og siger, du är jätte rolig, så kan du godt tage det som et kompliment. Alligevel skal du ikke tage det helt så roligt den anden vej.

Konstig

Du vil sikkert høre en masse svenskere sige konstigt, når du kommer derover. Det er altså ikke, fordi der er noget, der er artificelt eller lignende. Det er noget, de siger, når noget er mærkeligt. Så bid mærke i det næste gang, du hører ordet.

Glass

Hvis nogen tilbyder dig glass, så skal du bare takke ja med det samme. Det er hverken en øl eller et glas af noget andet. Til gengæld får du flødeis, og det kan heller ikke være helt skidt. Alligevel lægger det op til nogle humoristiske misforståelser, når du skal bestille et koldt glas næste gang.  

Orm

Hvis du går en tur i naturen, og nogen råber orm! efter dig, så skal du altså ikke blive fornærmet, men snarere spæne for livet. En orm er nemlig en slange. Nu er slangerne i Sverige ikke så farlige, som de er andre steder i verden, men det er godt at være forberedt på orme i Sverige. Man skulle nødigt blive bidt.

Rate this post