Gratis VPN – Oversigt over de bedste gratis VPN tjenester

Selvom ingen ting er gratis, så er fordelene ved at bruge VPN længere end at surfe på nettet uden beskyttelse. Det er særligt vigtigt i de kommende år, eftersom et forhøjede antal databrud forsætter med at påvirke alt lige fra privatpersoner til kæmpe virksomheder.

Et Virtuelt Privat Netværk (VPN) er en af de bedste måder at holde dig sikker, mens du er online, og så tillader det dig også at lukke op for nogle geografisk begrænsede sider som eksempelvis streaming sider som Netflix.

Efter du skriver dig op hos en udbyder, så forbinder VPN dig til deres servere og kryptere den data som bliver sendt fra din enhed. Det betyder at din internetudbyder ikke længere kan se hvad du laver på nettet, mens den også er brugbar når du gerne vil åbne op for de geografiske begrænsninger som indhold fra Netflix i USA, som har et langt større udbud af film og serier end i Danmark, eller sport.

De kan også blive brugt til at ændre placeringen af din IP-adresse, hvilket fordobler sikkerhedsfunktionerne. (Hjemmesiderne kan ikke engang se din IP-adresse, selvom de nogle gang kan se at det er en bruger der bruger VPN).

Overordnede set, så er de fantastiske at bruge, til at tilføje et ekstra lag anonymitet og sikkerhed, selvom det ikke beskytter dig hvis du downloader mistænksomme filer ned på dine enheder.

Hvis du vil vide mere om VPN, så kan du læse den ultimative VPN guide her.

 Hvad er gratis VPN?

Gratis VPN-tjenester har generelt lidt mindre funktioner, hvis man sammenligner med de betalte muligheder, eller også så er det ’’testversioner’’ af servicerne. De fleste går efter at forøge deres kundedatabase, ved at få dem til at opgradere til deres fulde version, men en gratis version er stadig bedre end at søge på nettet uden noget overhoved. På den anden side, så hjælper mange af de gratis brugere også med at give et godt omdømme, særligt hvis de giver nogle 5-stjernede anmeldelser som kan styrke virksomhedernes omdømme. Hvis de tilbyder en solid og gratis tjeneste, så har de skabt en fantastisk måde at få noget positiv opmærksomhed og det er til god gavn, da der er en del konkurrence på det marked.

Fordele ved gratis VPN

En gratis VPN kan beskytte dig i mange forskellige situationer som vi har talt om længere oppe, mens nogle af dem bruger reklamer som en indkomstkilde i stedet for at begrænse deres service.

Som et minimum, så vil en almindelig VPN sikre at informationerne omkring din online bevægelse vil være i sikkerhed bag deres krypterede protokoller og du kan gå adgang til geografisk begrænsede indhold.

Det bedste ved det hele, er at det er gratis! Det er måske ikke de mest kraftfulde versioner af software og du skal ikke forvente at få det fulde antal af funktioner, men det er bestemt et godt alternativ hvis du ikke kan eller vil betale for det.

Gratis i forhold til betalt VPN

Hvis VPN er tilgængeligt gratis, hvorfor skulle nogen så gide at betale for dem?

Der er to store faldgrupper ved de gratis VPN-løsninger, som måske alligevel ikke er værd at spare de få kroner om måneden for, når man vælger betalt VPN.

Ikke nok servere

Gratis VPN-udbydere giver kun deres brugere den minimale løsning, fordi de ikke får betaling for deres service. Det betyder ofte at de ikke har særligt mange servere tilgængeligt så alle deres brugere skal deles om de få de nu har.  

Det kan skabe nogle super langsomme internetforbindelser, så du skal være forberedt på at se streaming indhold som konstant stopper for at hente filmene og serierne og lav kvalitet hvor du kan se pixels. For ikke at glemme at du skal væbne dig med tålmodighed når du skal ind på en hjemmeside, fordi den loader langsomt.

Ikke sikkert

Selvom disse gratis VPN-tjenester ikke tager betaling fra deres brugere direkte, så skal de trods alt tjene penge på en eller anden måde. Det er derfor mange af disse udbydere tager dine internetdata og sælger dem til de højestbydende (dette kan være reklamebureauer eller lignende).

Derudover så kan du også risikere, at grundet den lave kvalitet på tjenesten, så vil deres VPN-forbindelse ofte få udvalg og vise din sande identitet på nettet på et øjeblik.

Af disse grunde, så anbefaler vi stærkt at du vælger en betalt VPN-tjeneste.

CyperGhost er en af de bedste VPN udbydere på markedet i dag. Med deres super hurtige hastighed, mobiladgang, en let opsætnings guide og adgang til servere i mange lande, så finder du alt du har brug for i en VPN uden at du skal betale alt for meget.

Hvis du vil vide mere, så kan du læse vores anmeldelse af CyperGhost

De bedste gratis VPN tjenester

Vi har forberedt en liste med fem af de bedste VPN tjenester som er tilgængelige til at downloade. Prisen var ikke den første ting i vores overvejelser, eftersom vi har kigget på de generelle hastigheder og funktioner, for at finde de bedste gratis VPN tilbud.

1.      Hotspot Shield – Den bedste gratis version af deres Premium VPN

Hotspot Shield gratis VPN

Hotspot Shield er en gratis version af den populære Hotspot Shield Premium VPN. Du skal ikke skrive nogen informationer for at download og bruge deres app. Selvom deres tjeneste er fuldstændig gratis, så vil du også kunne løbe ind i nogle reklamer, som dog kun kan komme på deres Android app. Andre platforme er reklamefri. Dette er en kæmpe fordel, grundet sikkerhedsaspektet. Det samme gælder Premium versionen, hvor Hotspot Shield har forpligtet sig ikke at føre log på deres brugers aktivitet.

Hvis du vil oprette en bruger og få gratis VPN hos Hotspot Shield så klik her.

Ekstra gratis funktioner: Det er en af de bedste gratis VPN til torrents og til at tilgå internationalt indhold som eksempelvis streaming på Netflix med indhold fra USA. Men de fortrækker selvfølgeligt at du opgraderer til deres Premium version som giver dig hurtigere hastigheder og ingen reklamer.

Hvis du vælger at opgradere, så er priserne:

Få 1 måned: 12.99 $ (85 kroner) – Klik her

Få 12 måneders abonnement: 5.99 $ (39 kroner) om måneden- Klik her

Få 24 måneders abonnement: 2.99 $ (19 kroner) om måneden – Klik her

Rabatkode Hotspot Shield

Spar 76%
Deal

Med dette tilbud får du 76% i rabat hos til Hotspot Shield VPN!

More Less

Tilfredshedsgaranti: Kunderne kan få deres penge tilbage indenfor de første 30 dage fra købsdatoen.

2.      Windscribe – En generøs gratis version

Windscribe GRATIS vpn

Windscribe er en velkendt VPN udbyder med en fantastisk gratis version. Den er tilgængelig til et ubegrænset antal enheder med 11 servere at vælge imellem. Du har mulighed for at tilgå deres firewall og reklame blokering funktioner og de giver dig adgang til 10 GB data som bliver fornyet hver måned. Windscribe er uden tvivl den bedste gratis VPN mulighed.

Klik her for at oprette dig på under 2 minutter og få gratis adgang.

Ekstra gratis funktioner: Det er meget gratis data og de kommer af med deres informationer lige med det samme grundet deres stramme log politikker. Det er en troværdig service og det er helt bestemt et forsøg værd at prøve deres løsning. (Du kan også bruge dine 10GB til P2P torrents deling)

Hvis du vælger at opgradere, så er priserne:

Få 1 måned: 9.00 $ (59 kroner) om måneden – Klik her

Få 12 måneder: 4.08 $ (26 kroner) om måneden – Klik her

Tilfredshedsgaranti: I tilfælde af at du ikke er tilfreds med deres tjeneste, så kan du når du har betalt for et abonnement få din fulde betaling tilbage, hvis du ansøger om det indenfor 3 dage efter din abonnementsbetaling.

3.      HideMan – Begrænset, men fantastisk til mobilen

HideMan gratis VPN

Den tredje udbyder på listen er HideMan. Hver bruger kan få 4 timers gratis adgang om ugen og de har en London baseret VPN server, som er en smule begrænset og er måske endda nok til at få dig til at skifte til deres betalte service. Hvis du gerne vil have en gratis VPN til let brug, så er det muligvis den bedste gratis VPN til Android og iphone.

Klik her for at oprette en konto og få gratis adgang på under 2 minutter.

Ekstra gratis funktioner: Du kommer altid til at blive fristet hvis du løber tør for tid, men deres betalte service er værd at prøve hvis testperioden fungerer godt for dig.

Hvis du vælger at opgradere, er priserne:

Mobil:

Få 1 måned: 2.90$ (19 kroner) om måneden – Klik her

Få 12 måneder: 2.07$ (13 kroner) om måneden – Klik her

Alle apparater:

1 måned: 9.00 $ (59 kroner) om måneden

12 måneder: 5.75 $ (37 kroner) om måneden

Tilfredshedsgaranti: Virksomheden vil refundere kundernes penge indenfor 21 hverdage, men ikke indenfor mere end 30 kalenderdage.

4.      Hide.Me – Logfri gratis VPN tjeneste

Hide.Me gratis VPN

En anden gratis VPN, Hide.Me som er værd at teste, og finde ud af om du har brug for en tjeneste på den lange bane. Den gratis vrsion er begrænset til tre servere lokationer (Canada, Holland og Singapore) med én samtidig forbindelse, hvilket er helt standard, men er stadig ustabilt. De har også en striks ’’ingen log’’ politik som sikre at dine personlige informationer bliver gemt.

Hvis du vil prøve Hide.Me gratis, så kan du på under 2 minutter oprette en konto ved at klikke her.

Ekstra gratis funktioner: Det er mere end bare en reklame for deres betalte udgave, selvom de selvfølgelig håber at du en dag vælger deres Premium udgave, som giver dig flere servere placeringer og ubegrænsede båndbredde, efter at du har afprøvet deres kvalitets VPN.

Hvis du vælger at opgradere, så er priserne:

Få Hide.Me plus: 4.99$ (32 kroner) om måneden – Klik her

Få Hide.Me Premium: 9.99$ (65 kroner) om måneden – Klik her

Tilfredshedsgaranti: Der er ingen minimums binding eller opsigelsesvarsel, så du kan opsige dit abonnement lige når det passer dig. Du skal kun kontakte deres kundeservice og sige at du ønsker at opsige det, og så lukker de dit abonnement.

5.      TunnelBear – Meget light gratis VPN

TunnelBear gratis VPN

TunnelBear tilbyder en fuldstændig gratis version af deres VPN, med en masse begrænsninger på plads. Gratis brugere er begrænset til 500MB data hver måned, som bliver fornyet på den samme dag, hver måned. Denne begrænsning betyder at det ikke er særligt brugbart til de brugere der har stort forbrug, men er stadig fornuftigt hvis du ikke bruger din VPN så meget.

Hvis du vil prøve TunnelBear gratis, så kan du oprette en konto ved at klikke her.

Ekstra gratis funktioner: Det er en gratis VPN som du kan bruge for evigt. De har også en striks log politik hvilket betyder at dine informationer vil være sikre.

Hvis du vælger at opgradere, så er priserne:

Få 1 måned: 9.99$ (65 kroner) om måneden – Klik her

Få 12 måneder: 4.99$ (32 kroner) om måneden – Klik her

Tilfredshedsgaranti: TunnelBear teamet går ekstra langt for at gøre kunderne tilfredse med deres ydeevne, men de tilbyder ikke pengene tilbage.

Hvad er ulemperne ved en fuldstændig gratis VPN

Som vi tidligere har nævnt, så betyder gratis ikke altid gratis. Eftersom de følsomme personlige informationer, så er det svært at stole på alle virksomheder som er villige til at give disse muligheder gratis. Den bedste VPN er bestemt ikke, og en gratis VPN sikre ikke altid sikre at dine informationer er sikre, uden nogle særlige begrænsninger til deres hastigheder og funktioner.

Der kan være problemer med hastighederne og placeringen af deres servere. En gratis udbyder vil altid kæmpe med at kunne følge med en betalt version, når det kommer til stykket, hvilket kan have en stor påvirkning på hastigheden og skabe film der hakker og er langsomme til at blive hentet som eksempel.

Som en tommelfingerregel, når man sammenligner en gratis VPN imod en betalt VPN, så er de betalte versioner altid hurtigere, mere sikre og mere pålidelige.

Hvis du vil lære mere omkring VPN, så læs vores guide om VPN ved at klikke her.