Internetforbindelsen spiller en rolle når du gamer

Når det kommer til forskellige aktiviteter online, så er det ikke altid lige meget hvilken type internetforbindelse der bruges. Handler det eksempelvis om gaming, så er der god grund til at læse med her. For en ustabil internetforbindelse kan nemlig påvirke spillet i høj grad, sådan at det forringes. Læs med her.

Når man enten spiller videospil online, ser film eller måske er blevet interesseret i et spil fra https://spiludenomrofus.net/, så betyder kvaliteten selvfølgelig enormt meget. Stabiliteten er en af de vigtigste faktorer, men altså også hastigheden og latency(lag) spiller en rolle.

Derfor betyder stabiliteten noget i forhold til gaming

Selvom den internetforbindelse som du har på nuværende tidspunkt, kan være hurtig, men er den ustabil og altså svinger i hastigheden, så vil det uden tvivl påvirke spillet og din oplevelse. Ustabilitet kan blandt andet betyde, at man ofte bliver smidt af internettet, hvilket jo giver en dårlig oplevelse når man spiller eller foretager sig andet på nettet. Det er derfor en rigtig god ide at overveje at anskaffe en internetforbindelse gennem fibernet, kabelnet eller DSL. Mobilt bredbånd er ikke en god idé at vælge, hvis det drejer som internet til gaming.

Hastigheden

Denne faktorer spiller langt fra den vigtigste rolle når det kommer til gaming og internet. Det anbefales dog minimum en 20 mbit forbindelse, men det er mest optimalt at vælge en hastighed med mindst 200 mbit. Dette er i forhold til gaming. Det kan nogle gange være muligt at spille med en hastighed på 5-10 mbit, det kan dog blot tage lidt længere tid at hente spillet.

Latency (Ping)

Måske er dette allerførste gang du stifter bekendtskab med dette ord, hvorfor du derfor bør læse med her. Latency handler egentlig om den forsinkelse(delay) som der er mellem dem som foretager sig en aktivitet og serveren på forskellige netværk. Latency spiller en rolle i forhold til gaming, da det selvfølgelig gerne skal gå hurtigt når man spiller. Ping/latency er noget du bør tjekke op på når du vælger internetforbindelse. Ping bliver målt i millisekunder og her bør du gå efter en lavere ping, da det er bedre.

  • <30 ms er optimalt hvis man gamer
  • 30-60 ms er ganske udmærket for gaming
  • 60-90 ms er ikke godt hvis man gamer
  • >90er simpelthen uegnet til gaming.

I forhold til fibernet er det faktisk der hvor der ofte findes de lavere ping-værdier. Efterfølgende er kabelforbindelser samt DSL og til sidste mobilt bredbånd, som er mest uegnet.

Konklusion

Når du skal ud at finde en relevant internetforbindelse til gaming, så bør du altså holde dig fra mobilt bredbånd. Fibernet vil eksempelvis typisk være et rigtigt godt valg, hvis det altså er muligt for dig at anskaffe. Ellers er DSL og kabelforbindelse også en mulighed.  Spiller du spil, hvor det ofte skal gå stærkt i forhold til reaktioner, så skal du gå efter en lavere ping/latency. Hvis du er i tvivl om hvilken internet du skal have og kan få der, hvor du bor, så kan du med fordel også spørge en professionel som kan hjælpe dig.

Rate this post