Lær din ven, internettet, bedre at kende

lær din ven, internettet, bedre at kende

Internettet har mange facetter. Både gode som dårlige, men de fleste har fået et nært forhold til internettet og kan ikke leve uden det. Det giver os svarene vi mangler, de gode råd til hverdagen og finder os nye bekendtskaber. Internettet benyttes af mange til at udfylde dagenes tomrum. Det kan mindske følelsen af ensomhed og tomhed, da du laver noget og ofte er i kontakt med andre, når du er online. Derfor er internettet for mange, blevet en god ven, som vi ikke kan leve uden. Det er dog vigtigt at kende grænsen og de bagsider din ven også indeholder.

Gode venner har ingen hemmeligheder

De sider du tilgår på internettet, er langt fra private. Når du går ind på en side, er det muligt for andre at se, hvilke sider du har besøgt på netop din enhed. Det sker via din IP-adresse. Nu sidder du formentligt med spørgsmål såsom; hvad er min IP? Din IP, er det nummer, som identificerer din enhed. Det er igennem dette nummer, muligt for andre at se din historik, hvorigennem du skal være påpasselig med de sider, som du tilgår. Det gælder også hvis andre bruger dit netværk. Hvis det kan føres tilbage til din enhed, så er det dig, IP´en fører tilbage til. Derfor bør du undgå, at andre tilkommer sig dit netværk.

Tag din ven med dig overalt

Du ved det allerede godt. For I kan ikke undvære hinanden, dig og din ven. I er altid med hinanden og når din ven trækker dig, så føler du dig ensom. Derfor er det godt at have et godt mobilabonnement, som sikrer god dækning og internetforbindelse, hvorvidt om du befinder dig hjemme, på en landevej eller i udlandet. Også i dit sommerhus kan du benytte dig af internettets goder. Sommerhuset er et sted, hvor mange holder helt fri fra internettet. Det kan dog være adgangsbilletten til filmhygge om aftenen eller, hvis der skal arbejdes på ferien. Med internettet er du altid forbundet til verden udenom og det, som rører sig derhjemme.

Gode venner behøver også afstand

Nogle gange tager det overhånd. Pludseligt bruger du det meste af dagen på at surfe rundt på internettet og spille. Selv de ting, som gør os glade, har vi brug for pauser fra. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvornår noget tager overhånd og ikke er sundt længere. Med ROFUS, kan du få en pause fra bestemte hjemmesider på internettet, hvor du bliver lukket ude. På den måde, undgår du at blive for afhængig og du giver dig selv en pause fra internettets verden og lærer verdenen udenom at kende igen. Det gode her er, at der ingen fortrydelsesret er. Du er altså fastlåst i din beslutning. Til gengæld vælger du selv, hvor længe denne aftale skal være gældende.

Rate this post