Sådan får du mere ud af din computer

Computeren fylder utrolig meget i vores hverdag, og der er næsten ikke noget mere frustrerende, end når den ikke virker som den skal. Derfor vil vi nedenstående komme med nogle eksempler på hvordan, at du kan sikre dig, at du får den bedst mulige ydeevne ud af din computer og din internetforbindelse.

Rengør din computer

Det første og en af de mest essentielle skridt til forbedret computer og ydeevne er at rengøre den. Der er mange metoder hvorpå, at man kan gøre dette. Det kan være en god idé at benytte sig af et diskoprydningsprogram såsom CCleaner. CCleaner er et gratis program, som kan skanne din computers harddisk for ubrugelige filer, som ikke laver andet end at fylde harddisken op. Ved at finde og fjerne disse filer, så kan man frigøre en masse plads, som man måske slet ikke vidste, at man havde til gode. Hvis ens harddisk er proppet, så kan det have negative konsekvenser på computerens ydeevne, og derfor kan det kun anbefales at rengøre ens harddisk én gang om måneden.  

CCleaner er et af de mest anerkendte oprydningsprogrammer, men hvis man gerne vil udvide sin horisont, så er der heldigvis andre programmer til oprdygning på harddisken. Download oprydningsprogrammerne gratis og rens harddisken nemt og overskueligt.

Få styr på internetforbindelse

Ens internetforbindelse har en essentiel rolle på ens computer, og hvis internettet til tider er sløvt, så kan det tydeligt mærkes. Mange moderne programmer er afhængige af ens internetforbindelse for at kunne fungere optimalt, og derfor er en ringe internetforbindelse utrolig frustrerende.

Der er desværre ikke meget man kan gøre på ens computer for at forbedre internetforbindelsen. Men man kan sørge for at ens internetudbyder leverer den forbindelse som de skal. Der er rigtig mange udbydere hvor man betaler for en internethastighed, som man i virkeligheden slet ikke får leveret. Her er det dog værd at huske, at internetudbyderen aldrig kan levere den opgivet hastighed, da der er mange parametre som spiller ind. Men man skulle helst få 90% af den lovede hastighed.

Hvis du er i tvivl, så kan du tage en hastighedstest på nettet for at se hvor hurtig en forbindelse du får ind i huset. Hvis den bringer et skuffende resultat, eller hvis din forbindelse til tider er ret ustabil, så kan det måske være en god idé at skifte internetudbyder. Man kan f.eks. hos Stofa få leveret stabilt og ofte utrolig hurtige forbindelser til en ganske retfærdig pris. 

En optimeret computer resulterer i en effektiv hverdag

Computeren har en essentiel rolle at spille i hverdagen, og hvis ens computer driller, så kan det have negativ effekt på ens effektivitet. Der er ikke noget mere frustrerende end hvis man gerne vil i gang med at arbejde, men computeren er gået i stå, og man er derfor nødsaget til enten at problemfinde eller vente på, at den tager sig sammen. Med en rengjort harddisk og en stabil internetforbindelse er man godt på vej til en stabil og troværdig computer, men der er stadig mange skridt som man kan tage.

Der kan stadig forekomme problemer, og hvis de skulle forekomme, så er det ikke sikkert at en rengjort harddisk er nok til at løse det. Før i tiden var man som forbruger nødt til selv at løse de uventede problemer, da der som regel ikke var meget hjælp at hente fra styresystemet. Men de moderne styresystemer er blevet langt bedre til at løse pludselige problemer, og derudover er der langt mindre vedligeholdelse, som man skal tage sig af. Computere er generelt blevet mere brugervenlige, men de er ikke fejlfrie, og det er altid en god idé at sætte sig ind i systemet og finde områder, hvor der er plads til forbedring.

Rate this post