Sådan får du mest ud af din computer og internet

Computeren fylder utrolig meget i vores hverdag, både i privatlivet men også på arbejdspladsen. Computeren er kommet for at blive, og det er uendelige mange muligheder med den. Men det er langt fra alle, som får mest muligt ud af deres computer og internet, og derfor vil vi nedenstående give nogle eksempler på hvordan, at du får mest muligt ud af begge dele.

Ubegrænset styresystem

Som regel er man nødsaget til at vælge imellem enten Windows eller Mac OS som ens foretrukne styresystem, men det er faktisk muligt at få det bedste af begge verdner. Man kan benytte sig af Parallels, som har en række produkter, som bl.a. gør det muligt at skifte gnidningsfrit mellem Windows og Mac som styresystem.

Det er en relativ simpel proces at opsætte, og det kræver umiddelbart ikke den største teknologiske erfaring. Hvis man af den ene eller anden grund skulle sidde fast, så kan man altid kontakte udvikleren og få hjælp. Grundlæggende betyder det, at man kan få mest muligt ud af ens computer, da man både kan nyde Windows ubegrænsede programmer og Macs brugervenlige simplicitet på samme hardware. Man får nærmest en to i én computer.

Stabilt og pålideligt internet

Man bør altid undersøge om man får den internetforbindelse, som man betaler for. Der er mange internetudbydere, som ikke leverer den forbindelse, som man er lovet. Tag indimellem en hastighedstest for at tjekke, om du får hvad du betaler for. Her skal man dog være opmærksom på, at man aldrig får 100% den hastighed, som man har betalt for. Der er altid begrænsninger, som gør, at det direkte er umuligt for udbyderen at give den lovende forbindelse. Som tommelfingerregel bør man forvente omkring 90% af den lovende hastighed. Det vil sige, at hvis du betaler for 50 mbit/s, så kan du retfærdigvis forvente en internetforbindelse på omkring 45 mbit/s.

Ovenstående er der tale om en kablet forbindelse, og resultatet samt forventningen er anderledes når det handler om Wi-Fi-forbindelser. Det er ikke sikkert at ens router kan give tilstrækkelig Wi-Fi gennem huset, og man kan være nødsaget til at investere i en Wi-Fi forstærker.

Optimering og opdatering

Ligesom en bil indimellem har brug for service, så har din computer det også. Derfor er det vigtigt at holde computeren optimeret og opdateret, da den ellers hurtigt kan ende med at blive sløv. Der eksisterer et hav af optimering- og opdateringsprogrammer, som kan gøre det sure arbejde for dig. Det er også en god idé at rengøre computeren indimellem, både ude på i form af støv, men også indvendigt i form af harddisk. Hvis ens harddisk er proppet med filer, så tager det længere tid for computeren at lokalisere i de filer, som man gerne vil have fat i.

Rate this post