Sådan passer du bedst på dit data

Den teknologiske verden udvikler sig i rasende fart, og internettet har større betydning for vores hverdag end nogensinde før. I dag kan vi købe madvarer, betale regninger, bestille rengøring og få de seneste nyheder igennem nettet, og det er svært at forestille sig en hverdag uden internettet. Vi færdes på nettet som aldrig før, og der er ingen tvivl om, at internetsikkerhed får en større og større betydning for os brugere af den teknologiske verden.

Men når vi færdes på nettet, ønsker vi, at det foregår i ro og fred uden at nogen holder øje med, hvad vi laver, ligegyldigt om vi læser de seneste fodboldnyheder på indkast.dk eller tjekker vores bankkonti eller e-boks. Men cyberangreb er desværre mere udbredt end nogensinde før, og passer vi ikke på, kan hackere hurtigt få adgang til alle vores personfølsomme oplysninger og aktiviteter på nettet, som de kan udnytte. For at undgå alle dette, kommer vi her med en guide til, hvordan du bedst beskytter dit data, så det ikke bliver misbrugt.

Antivirusprogram

Det er altid vigtigt at have installeret et antivirusprogram, ligegyldigt om du bruger din computer til arbejdsopgaver eller til private sager. De fleste af os frygter at få virus på vores computer og miste alt det, vi har liggende derpå eller få misbrugt vores data. Derfor er det vigtigt, at vi passer godt på vores computer og beskytter den på bedst mulig vis mod malware, spyware og virus. Du kan selv gøre mange ting for at undgå virus på din computer, men det vigtigste er, at du finder et godt antivirusprogram.

Backup

Udover et godt antivirus program, er det vigtigt, at du ofte laver backup af dit vigtigste data. Anskaf dig en ekstern harddisk eller et USB-stik, eller brug et gratis online fildelende program, der tilbyder opbevaring af filer. På den måde går dit vigtigste data aldrig tabt, selvom du skulle blive ramt af et cyberangreb.

Rate this post