Sådan sparer du penge på dine lån

At optage et økonomisk lån kan være forbundet med megen bekymring og stress. Alle lån skal som bekendt betales tilbage, og har man ikke fuldstændig styr på lånetypen, renterne og gebyrerne, så kan et eller flere lån hurtigt blive en dyr affære.

Her får du et par gode råd til hvad du skal huske, hvis du vil spare penge på dine lån.

Løbeperiode og budget

For alle lån gælder det at du skal have styr på din bankkonto og det finansielle budget du har at gøre med. Hvad enten du låner penge af din private bank eller af en online låneudbyder, så skal du have en plan for hvordan og hvornår du betaler det givende beløb tilbage.

Er der tale om et akut tilfælde, hvor du har brug for pengene lige nu og her, så lån penge og få dem med det samme fra en online udbyder, men husk blot at du også skal have råd til at betale pengene tilbage igen og denne gang vil beløbet være med renter og eventuelle gebyrer.

Når du optager et lån, så vil der altid være opsat en periode for hvornår du skal betale det pågældende beløb tilbage. Din fremtidige indkomster skal således kunne matche denne løbeperiode, så du ikke bliver ramt af skyhøje gebyrer som kan have en ødelæggende effekt på din privatøkonomi.

Indhent flere tilbud

I en verden hvor der findes et hav af online låneudbydere og pengeinstitutter, der kan det være en god idé at indhente flere tilbud fra flere forskellige udbydere, så man kan finde den type af lån hvorved man kan spare flest penge.

Generelt er renterne på online lån såsom kviklån og SMS-lån temmelig høje, og dette skyldes at de ikke kræver den store kreditvurdering og derfor nemt kan udbetales fra dag til dag. Udbetaler en given udbyder en sum penge til dig på kort tid, så skal udbyderen være sikker på at få sine penge og derfor opstilles de høje renter som sikkerhed.

Indhenter man flere tilbud inden man definitivt beslutter sig for et lån, så kan man opveje fordele og ulemper ved de forskellige lånetyper og vælge en model der giver en der største økonomiske besparelse.

Grundig research og rådgivning

Et lån er ikke bare en sum penge man får udbetalt, som så skal betales tilbage indenfor en vis periode. Et økonomisk lån er nemlig forbundet med en lang række regler for renter og gebyrer.

Vil man undgå ubehagelige overraskelser i forbindelse med sit lån, så skal man foretage en grundig research inden man skriver under på noget. Ikke alle forklaringer på lån er lige transparente, og det gælder om at være grundig i sine forberedelser, så man ikke optager et uhensigtsmæssigt lån, som man ikke kan betale tilbage i tide.

Er man selv i tvivl om de forklaringer man får på skrift, så kan det være hjælpsomt at søge rådgivning hos en kompetent person. Dette kan for eksempel være familie og venner som selv er gået igennem en lignende proces eller en bankrådgiver der har helt styr på al det nødvendige fagsprog, som man selv kan have svært ved at gennemskue.

Det er bedre at få et råd for meget end at ende med et lån som giver mavekneb og som kan forårsage langvarige skader på ens privatøkonomi.

Rate this post