Sikkert wi-fi så du undgår data tyveri

Din wi-fi router har du sikkert placeret for lang tid siden og har ikke tænkt videre over den. Den er der bare… der sker da ikke noget vildt ved den? Gør der?

Der sker faktisk langt mere gennem en router og ens wi-fi, end mange tænker over. Alt hvad du søger, ser og får ind på din computer, smartphone eller tablet, kommer formentlig igennem denne forbindelse. Der er altså rigtig meget data, som kommer igennem forbindelsen og det gør det et oplagt mål for hackere.

En wi-fi forbindelse er nemlig ikke nødvendigvis særlig sikker. Det er meget nemt at få lavet en opsætningsfejl når man sætter routeren op, og det udnytter hackere fuldt ud. Heldigvis er der nogle måder hvorpå man kan mindske risikoen for at blive hacket. For en wi-fi forbindelse er uden tvivl et rigtig godt redskab, som vi alle er blevet vant til, og næsten ikke kan leve uden. Lige meget hvor man er i sit hus, vil man have adgang til internettet gennem sit wi-fi.

Det mest hyppige hackere samler er faktisk data omkring dig. Ja dig. Og på overfladen ”kedelige” data. Det kan være alt fra hvor du bor til hvad du køber online og hvornår du er online. Alt dette kan man faktisk se ud fra den data der går igennem ens wi-fi.

Og jeg tvivler på at du har lyst til at der er en eller anden mærkelig person, der ved hvornår du står op, hvad du køber, hvor du gerne vil rejse hen og ikke mindst hvor du bor. For det er nemlig en smule skræmmende at folk kan vide så meget om en, kun ved at se på noget data som vi alle bruger hver dag.

Nu til måderne man kan sikre sig mod hackere, der gerne vil samle dine oplysninger op, og sælge dem videre til diverse reklamebureauer eller andre hackere.

En af de bedste, og nemmeste, måder at sikre sig på. Er ved at anskaffe sig en såkaldt VPN. VPN står for Virtual Private Network, og kan købes mange steder. Men selvfølgelig er der forskel på dem, så det er vigtigt at skaffe gode VPN ‘er som man kan stole på. Det er nemlig rigtig ærgerligt hvis ens VPN går ned fordi de ikke har styr på deres IT, og man så bliver hacket, den korte tid man er i fare.

En VPN gør meget simpelt fortalt det, at den krypterer alt det data der kommer ind og ud gennem Wi-fien. Det betyder altså at når du sender en besked ud eller køber noget på nettet. Så omdanner VPN ‘en den data til noget der virker som totalt volapyk. Her er den eneste måde man kan læse dataene på, ved at kende til nøglen, som kommer et andet sted fra. Så man på den måde kan oversætte den krypterede data tilbage.

På den måde kan hackerne altså ikke bruge den data de kan samle op til noget som helst, da den er krypteret og de ikke kan forstå den.

En VPN er som sagt en af de bedste og nemmeste løsninger der findes. Vil man gøre meget mere handler det om hvilke forbindelser man sender sit data igennem og hvordan ens firewall er sat op.

Der findes mange VPN ‘er, men det er helt sikkert en god ide at finde nogle gode VPN ‘er som man kan stole på. Da det ellers kan være lidt ligegyldigt, hvis man ryger af fra tid til anden og hackerne får lov til at stjæle lidt af ens oplysninger hele tiden.

Rate this post