Godt internet er en nødvendighed

Find det bedste og billigste bredbånd - Den ultimative guide

Hvad end du har børn eller søskende, bor selv eller alene, har du sikkert ved flere lejligheder oplevet, at du selv eller nogle omkring dig har brokket sig over en dårlig internetforbindelse. Som udgangspunkt kan det godt virke som unødvendig brok, og man kan fange sig selv i at tænke, at vedkommende må have bedre at give sig til, men der kan faktisk være mange gode grunde til at lytte til kritikken og optimere sin internetforbindelse.

Fordi det meste af de fleste menneskers liv i dag foregår på internettet, betyder dét, at en dårlig forbindelse kan have rigtig stor negativ indflydelse. Det gælder blandt andet og især uddannelse og job. Det kan være, du har et job eller har taget en uddannelse, hvor internettet fylder en stor del af din dagligdag. Det kan være, du sender og modtager mange vigtige mails, eller du er nødsaget til at bruge et intranet for at holde dig opdateret på situationen på arbejdet eller studiet. I så fald ville en dårlig internetforbindelse være en kæmpe udfordring, der kan være årsag til at din arbejdsindsats halter, og du falder bagud.

Internettet fungerer også som et kæmpe socialt netværk, hvor sociale arrangementer foregår igennem. Folk bruger flere timer på at snakke med hinanden over Skype, Discord, Facetime m.m., mens de måske bruger et andet internet medie til at foretage sig noget andet socialt, såsom et virtuelt selskabsspil. Det er faktisk blevet så populært, at mange unge mennesker slet ikke har hinandens telefonnumre oprettet i deres smartphones. Derfor er det på det sociale plan også vigtigt at have en god internetforbindelse.

Internettets mange muligheder

Som nævnt ovenfor, giver internettet mulighed for mange forskellige sociale arrangementer. Rigtig mange unge mennesker bruger internettet til at spille spil online, mens de snakker med hinanden. En af de mange muligheder ved internettet er nemlig at lave mange forskellige, nuancerede spil, der spilles på tværs af hele verden. Internettet giver også mulighed for nogle sociale sammenhænge, som man ikke nødvendigvis kan få i den fysiske verden. F.eks. kan man møde mennesker online, som man har fælles interesser med, selv hvis man ikke har mødt nogen i den fysiske verden med de samme interesser. Det betyder altså, at færre mennesker vil føle sin ensomme.

På den måde gør internettet altså, at mange mennesker får mod på at undersøge og opsøge nogle ting, de normalt ikke ville nærme sig. Det kan bane vej for nogle nye interesser, man ikke nødvendigvis behøver dele med nogen, da man kan forholde sig meget anonymt på internettet. Der er f.eks. mange, der ser videoer på nettet, der udfordrer nogle følelser i dem, de normalt ikke ville få mulighed for at komme til udtryk med. Webshops gør også, at man kan købe ting online, man er for genert til at købe i en fysisk butik. Det kan være småting som kondomer eller noget fjollet tøj, helt op til forskellige sorter af sexlegetøj, som mange helst gerne vil købe anonymt. Det sidstnævnte har i øvrigt set en vækst i salg de seneste år, hvilket betyder, at der findes et utal af produkter, som man nu kan købe. Alt sammen fordi internettet har givet mennesker muligheden for at lære sig selv at kende.

Læs også: kryptovaluta for begyndere

5/5 - (1 vote)