Så meget streamer vi i 2019

Så meget streamer vi i 2019

Vi streamer som aldrig før. Vi elsker at se TV, når vi vil og hvor vi vil. Der er en eller anden form for frihed ved ikke at skulle sidde klar på DR klokken 20, når de sender Den Store Bagedyst. I stedet kan vi se det, når vi lige finder tid til det i vores travle hverdag. Vi behøver ikke engang et TV. Vi kan nemlig bare bruge computeren eller iPaden. Streaming er til gengæld lidt af en belastning på vores bredbånd. Derfor er det en god idé at kende din husstands behov for streaming, inden du bestiller Bredbånd igen. 

Vi streamer som aldrig før 

For nyligt kom det frem, at vi på verdensplan bruger hele 15 procent af vores internetforbrug på at streame Netflix.  Kigger vi specifikt på Europa er det 13 procent af alt vores internetforbrug, hvor vi i stedet bruger 16 procent af vores data på at sidde på YouTube. Alt dette er kommet frem gennem en rapport lavet af den Canadiske virksomhed Sandvine i 2018. Oveni kunne de også konkludere, at vi bruger lige under 60 procent af al internettrafik på at streame film og TV. I Danmark har vi et væld af muligheder for at streame TV. 

I Danmark elsker vi Netflix og DR TV

Samtidig med denne førnævnte undersøgelse lavede Det Danske Filminstitut en undersøgelse sammen med YouGov. Denne undersøgelse omhandlede os danskeres filmvaner. De kom frem til, at hele 56 procent af danskerne bruger Netflix som en streamingtjeneste. 51 procent af danskerne benytter sig også af DR TV. 30 procent af os bruger Viaplay, og det samme gælder HBO Nordic og TV2 Play. Ellers nyder vi godt af C More, Viafree, Yousee, dplay, Filmstriben og Blockbuster, og der findes mange flere streamingtjenester ud over disse. Det er blevet helt klart og sikkert, at vi danskere elsker at streame, og at det er stødt stigende. Derfor er det værd at spørge sig selv om, hvilken form for bredbånd, som du skal vælge ud fra den mængde du streamer i det daglige.

Det skal du huske, når du vælger bredbånd 

Når du skal vælge bredbånd, er det værd at overveje først og fremmest, hvor mange I er om at streame i husstanden på samme tid. Er I en almindelig familie på to voksne og to børn, kan I hurtigt komme til at streame på tre eller fire forskellige devices på samme tid. Det kan være på TV, på computer, telefon eller iPad, alt sammen mens I er logget på det samme internet. Derfor er det værd at undersøge, hvor meget I streamer, hvor ofte, og hvor mange gange dette er på samme tid. Streamer I hele tiden på samme tid, skal I helt sikkert overveje bredbånd med en ret høj hastighed. Hvis ikke skal I døje med en masse dårlig streaming for hele familien, kan det anbefales at finde en hastighed omkring 30 til 50 Mbit. Vil I være på den sikre side, kan det også være en mulighed at få en hastighed over 100 Mbit. 

Læs også: Hvad er crowdlending? Invester i lån

Rate this post